Förlust trots bra spel

Seriematchandet rullar på och ikväll väntade en svår bortamatch mot Villa Lidköping. Ett skadedrabbat Bollnäs mot ett hemmastarkt, skadefritt Villa.

I Bollnäs saknades sedan tidigare Niklas Prytz och Patrik Nilsson. Ville Aaltonen stod även han på skadelistan efter smällen han fick i förra matchen hemma mot Motala. Tillbaka på planen sedan Motalamatchen var Andreas Westh som frisknat till från sin förkylning och även Samuli Helavuori som trots att han fick bryta mot Motala med ljumskkänningar kunde spela idag.

Matchen började på absolut sämsta sätt för Bollnäs. På Villas första anfall rensades bollen undan till hörna. På hörnreturen höll sig Joel Broberg framme och satte 1-0 till hemmalaget. Då stod matchuret på två minuter. Några minuter senare fick Villa ytterligare ett jätteläge men bollen tar klockrent i stolpen.

Bollnäs höll tätt efter Villas chocköppning och spelade riktigt bra bandy under en lång period. Spelet resulterade till slut i en kvittering. Markus Ståhl flippade fram bollen till Christian Mickelsson som snyggt plockade ned bollen och med ryggen mot mål kunde han sätta kvitteringen på volley. Känslan efter kvitteringen var att Bollnäs tagit ett visst grepp om spelet och var på gång att äta sig in i matchen. Den känslan gick dock över snabbt. På fyra olyckliga minuter hade Villa gått ifrån till en fyramålsledning. 2-1 kom direkt efter Bollnäs kvittering genom en volleystyrning av David Karlsson. Två minuter senare kom 3-1 då Joel Broberg blev frispelad och efter ytterligare två minuter kom 4-1 genom ett välplacerat skott nere vid Aihonens stolprot av Axel Ekholm. Efter detta tog Bollnäs en välbehövlig time out och fick stopp på blödningen.

Strax innan pausvilan fick Bollnäs in en psykologiskt välbehövlig reducering. Per Hellmyrs fick ett frislag långt nere på högerkanten nere vid kortlinjen. Han slog frislaget stenhårt in i straffområdet där Oskar Olsson stod helt omarkerad och styrde in 4-2 vilket var resultatet i halvtid.

Bollnäs inledde andra halvlek piggt och var väldigt nära att sätta ytterligare en reducering på hörna men bollen räddas på mållinjen. Istället var det Villa som utökade sin ledning några minuter senare. Bollnäs tappade boll i ett uppspel. Villa fick på ett bra skott som Aihonen räddade. Bollen for upp i luften och landade strax framför mållinjen och ett par bollnäsbackar stod och vevade febrilt för att få undan bollen, men till slut blåser domaren för mål då bollen tydligen varit någon centimeter på fel sida av mållinjen. Ett mycket snöpligt och tungt mål för Bollnäs att få i baken i det läget.

Bollnäs gav dock inte upp utan fortsatte att tugga på med sitt spel och de åt sig åter igen in i matchen och spelet. Bollnäs radade upp vassa målchanser. Flera hörnor och skott var mycket nära att trilla in men effektiviteten fanns inte där idag. Thimfors i villamålet stod också för en hel del riktigt bra räddningar.

Bollnäs pressar på under större delen av halvleken men lyckas inte få in någon reducering. Istället sätter David Karlsson 6-2 med tio minuter kvar av matchen. Anton Dahlberg kunde ge Bollnäs ett tröstmål på hörna i minut 92 men i anfallet efter kunde Joel Broberg i Villa sätta spiken i kistan med ett 7-3 mål vilket också blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis tycker jag ändå att Bollnäs gör en riktigt bra match. Med alla skadebekymmer hade man befarat att Villa skulle köra över Bollnäs, men så blev inte fallet. Med lite mer medstuds och effektivitet i de många målchanser som skapades under andra halvlek hade en poäng inte varit alls långt borta ikväll. En positiv sak att ta med sig från denna match är också att Helavuori var med och skapade otroligt mycket, speciellt under andra halvlek, utan att vara märkbart hämmad av ljumsken.  Han är en viktig pjäs att ha med sig i avslutningen av serien.

Nästa match blir ytterligare en kraftig värdemätare då SAIK väntar hemma på Sävstaås på onsdag.

Anders Gårdestig