Erik Persson gjorde en bra match i målet trots förlust. Foto: Kenta Jönsson

Första bortaförlusten ett faktum för svajigt Bollnäs

Bollnäs vände ännu en chockstart men kraschade hårt i andra halvlek mot ett Sirius som ville mer.

Det var ett vingklippt men revanschsuget Bollnäs som tagit sig till Studenternas på fredagskvällen. För giffarnas del gällde det att studsa tillbaka efter den tråkiga förlusten senast på hemmaplan mot Gripen. Bortaplan har ju varit Bollnäs melodi i år och mot ett Sirius som hittills haft en tung start på serien med endast tre poäng på tio matcher så var det mycket som talade för en vinst för Bollnäs. När lagen möttes i en träningsmatch i oktober så blev det 1-1 och det har varit ganska målsnåla och täta matcher i dom senaste matcherna mellan lagen.

Sirius har börjat piggt i tidigare matcher och detta var inget undantag då det bara tog 1 minut innan Ted Bergström slog in en hörna och 1-0 var ett faktum. En tuff start för Bollnäs som blev ännu tuffare då Kalle Mårtensson satte 2-0 på ett rappt skott utifrån. Giffarna fick inte mycket att stämma i början och det påminde en hel del om inledningen när vi mötte Hammarby borta senast. Det som också påminde om den matchen var att Bollnäs jobbade sig in i matchen och efter 16 minuter satte Denis Sadakov reduceringen efter en hörnretur. Bollnäs flyttade nu upp spelet mer och satte en tydligare press vilket reducerade i två farliga lägen signerade Philip Flodstam och Erik Pettersson. Det kändes nu bara som en tidsfråga innan Bollnäs skulle kvittera och i minut 28 så kom äntligen 2-2 när Riku Hämäläinen på egen hand dundrade in bollen i bortre krysset. Sju minuter senare gled Hans Andersson framåt och letade passning och hittade snyggt Erik Pettersson som inte hade något problem att lägga in ledningsmålet för Bollnäs. Matchen tappade nu en del fart med slarvigt spel från båda lagen. Sirius stack upp ibland och skapade några halvchanser som Erik Persson inte hade några problem med. Strax före paus blixtrade Erik Pettersson till när han vände bort några hemmaspelare och hittade Hämäläinen som prickade in 4-2 för Bollnäs.
Bollnäs gick till pausvila med en tvåmålsledning men det tog en kvart innan giffarna kom igång med någonting att nämna framåt. Sirius lyckades med sin taktik att ösa på framåt från start men sett till hela halvleken var Bollnäs det klart bättre laget.

När andra halvlek blåstes igång så funderade man på om det var en repris av första för Sirius chockade återigen Bollnäs och gjorde två snabba mål och matchen var utjämnad. Giffarna hade mycket boll men hade svårt att komma till några farliga lägen utan det var Sirius som skapade mest och Erik Persson gjorde ett par fina räddningar men till slut kom ändå 5-4 och kort därefter 6-4. Båda målen gjorda av Ted Bergström. Det fina spel som Bollnäs hade i slutet på första halvlek var nu som bortblåst och det var hemmalaget som hade mest fart och skapade mest framåt. Giffarna gjorde några tappra försök framåt men kom aldrig nära och den första bortaförlusten var ett faktum. Sirius var nära att uttöka mot slutet men Bollnäs bästa spelare för dagen, Erik Persson gjorde en jätteräddning. En väldigt tung förlust för giffarna som bjöd på alltför ojämt spel för att ha en ärlig chans denna kväll.
Nästa match är på hemmaplan på Tisdag mot Frillesås. Då krävs en vinst för att undvika tre raka förluster och ett tapp i tabellen.

 

Jonas Berggren