Neutral bild Foto Kolsmyr
Erik Persson hade fullt upp i Lidköping ikväll. Foto: Kolsmyr

Första ronden klart till Villa

Ikväll finns inga bortförklaringar i hela världen. Vi var chanslösa mot Sveriges bästa bandylag. Det är bara att säga tack för uppvisningen.

Ikväll spelades semifinal 1 mot Villa i Lidköping. För att få med sig något hem från Lidköping så gäller det att vara med från början. Villa har många gånger gått ut hårt och skaffat avgörande ledningar tidigt i matcherna. Så också ikväll. Redan efter dryga 20 minuter stod det 5-0 till hemmalaget. Av dessa 5 mål kom 4 på hörnor. Villa är ett komplett lag med spetskompetens på i stort sett varje position. De spelade ikväll en totalbandy med stor variation och blev därför oerhört svårlästa. Bollnäs stressades till många bolltapp och straffades hårt för det ikväll. Att Villa sätter 5 hörnor, av 9, handlar inte om tur och medstuds. Det handlar om kvalitet, man har förmågan att förvalta möjligheter som uppstår. Bollnäs hade 10 hörnor och satte ingen. Matchen slutade till sist 12-4 till Villa.

Nu gäller det att gå vidare från detta och det gäller att ha perspektiv. Vi mötte ikväll det lag som nästintill varit outstanding denna säsong och endast förlorat en match i elitserien. Och det var en betydelselös match i sista omgången. Vi måste fortsätta hämta energi från den säsong vi hittills presterat. Vi lirar semifinal, och det är något vi förtjänat. Detta hade ingen förväntat sig på förhand. Vi var tippade som ett bottenlag.

Rätt fokus nu är att se kvällens förlust som en stor läropeng som kan bidra till att vässa på egen utveckling. För det avslöjades en del ikväll där vi kan bli bättre. Men det är en helt ny match på måndag hemma i SBB-arena. Jag är helt övertygad om att vi kan störa Villa om vi kommer rätt in i den matchen. 

Fantastiskt med alla Bollnäsfans som tagit sig till Lidköping denna kväll. Det betyder mycket för laget att ha fans med sig i såväl med – som motgång. 

Nu vänder vi blad från kvällens match och så ses vi i SBB-arena på måndag kväll. Vi går dit och fortsätter stötta laget för att ge all den energi som vi kan ge från läktaren. Då ska vi kvittera i matchserien. 

Roger Henningsson