Första säsongen med Snoddas

Inför förra säsongen bildade Bollnäs Bandy föreningen division 1 laget Snoddas. Snoddas slutade tvåa i serien och missade därmed kvalet till Allsvenskan. Webbredaktionen ringde upp tränaren Marcus Andersson för att höra hur den första säsongen för laget kändes.

-Det har varit lite upp och ned. Vi har gjort det relativt bra, men det har varit lite stökigt med att vi haft spelare som spelat i olika lag. Vi har haft några som samtidigt tränar med a-laget och några som parallellt spelar med P-18 så vi har haft ganska ont om folk på vissa träningar.

-Målet var att komma etta och att få kvala upp till Allsvenskan. Tyvärr så fick vi några oavgjorda matcher där vi spelade i dåligt väder, men vi har gjort några riktigt bra matcher också.

-Vi tappade också Jonatan Sundberg mitt i säsongen när han gick till Ljusdal. Han hade ju gjort cirka 40 mål då så det var ett stort tapp.

-Målet inför nästa säsong är att gå upp i Allsvenskan. Det har varit målet med att starta detta lag. Att vi ska ha ett lag i Allsvenskan så att vi har ett lag som man kan gå till från ungdomslagen. Det är ett för stort kliv att gå direkt från ungdomslagen till Elitserien, säger Marcus.

Anders Gårdestig