Jubel åt vunnen poäng! Foto: Kenta Jönsson

Galna slutminuter gav en poäng

Uträknade när klockan gick upp mot 90. Men underläget med 1-4 hämtades upp till 4-4 under matchens allra sista minuter och gav en osannolik men, sett till matchen, rättvis poäng.

Man skapar sig en bild av hur ett matchreferat ska byggas. Den här matchen skulle inte vara något att behöva lägga på minnet. Tillfälligheten gav Bollnäs en tidig ledning. Helavuori spelade in bollen från kortlinjen, och bollen vallades in via hemmaförsvarares skridsko. Resten av halvleken var närmast en transportsträcka. Bollnäs ägde boll, i vanlig ordning, och såg synnerligen rädda ut för Västerås erkänt snabba omställningar. Det gjorde att man spelade med stora säkerhetsmarginaler. Man skapade inget särskilt framåt, men inte heller så bjöd man på några lägen bakåt. En kontrollerad, men ganska trist halvlek. Vi hade ändå med oss ett oavgjort resultat in till paus. Ett bolltapp av Hellmyrs gav den där snabba omställningen bortalaget var rädda för och Daniel Johansson kvitterade med ett välplacerat skott.

I andra halvlekens linda var det Västerås som tog ledningen. Även det här målet kan tillskrivas tillfälligheten. Ett harmlöst skott gav en olycklig retur, och där fanns Jesper Jonsson och petade in nystanet i den öppna buren.
Bollnäs var nu laget i behov av att skapa något framåt för att göra anspråk på poängen. Men spelmässigt såg det uddlöst ut. Svenne Olsson tog timeout med halvtimmen kvar och det fick fart på Bollnäs. Fler anfall slutade i intressanta lägen och känslan var att kvitteringen snart skulle komma. Västerås var stundvis riktigt tillbakapressade.
Men fem olyckliga minuter mellan minut 78 och 83, mitt i fina Bollnäspressen, gav två straffslag för hemmalaget. Båda väl förvaltade av Daniel Johansson.
Ridå. Borde det ha varit. Och nog kändes det så. Matchen skulle bara spelas av.
Fagerström fick tag på bollen och skickade iväg ett härligt långskott, 4-2 efter 89:15. Ett vackert tröstmål utan betydelse, eller?
I anfallet efter vaskar bortalaget fram en hörna från vänster. Den mötte Milerud på allra bästa sätt, 4-3 med 90:26 på klockan. Vid en timeout adderas en och en halv minut till halvlekens ordinarie 45. Till detta lade domare Labe till ytterligare 30 sekunder, så efter Mileruds reducering fanns nu ca en och en halv minut att få in en kvitteringsboll. Den tiden räckte för Bollnäs. Mickelsson snappade upp bollen i straffområdet och skickade in kvitteringen med matchens sista skott. En helt sinnessjuk avslutning, som gjorde en annars ganska medioker match till ett minne för livet.

Josef Persson