Gruppfinal väntar efter seger mot Broberg

Matchen börjar i ett bra tempo och det böljar en del fram och tillbaka även om Bollnäs har mest boll redan från början. Dock tar Broberg ledningen i 7:e efter en retur på en kanonräddning av Prytz som vaktar Bollnäs mål för kvällen. Bollnäs replikerar direkt och kvitterar en minut senare genom Mickelsson. I den 18:e minuten drar även Flames  med trumma igång och det börjar bli en bra stämning i arenan som har några fler besökare denna kväll. I den 21:a får Broberg en tveksam straff som Söderberg dock skjuter till vänster om både Prytz och målbur och 1-1 står sig. I den 28:e tar Bollnäs ledningen med 1-2 genom Mickelsson som via en Brobergare skjuter en lobb över målvakten. Broberg har sedan ett par frilägen som de bränner men Bollnäs avslutar halvleken bäst och har ett par riktigt bra anfall med några giftiga skott.

Andra halvlek börjar och Bollnäs fortsätter att rulla boll. I den 51:a minuten får man också utdelning via en straff då Mickelsson blir neddragen. Mickelsson slår straffen själv säkert i mål och Bollnäs har 1-3. I den 53:e får Broberg ett slumpmål som retligt rullar förbi Prytz men Bollnäs fortsätter att trumma på och hålla bollen inom laget. Efter att Bollnäs haft mycket boll gör man i den 69:e 2-4 genom ett riktigt klassmål av Olsson som frispelar Mickelsson på vänsterkanten och han sätter bollen snyggt förbi målvakten. Broberg försöker efter en TO i den 72:a att kämpa sig tillbaka men Bollnäs via Spinnars skickar upp bollen och 2-5 i nättaket på en hörna. Innan matchen är över hinner Prytz visa att han är tillbaka på allvar då han gör en grym räddning.

Ytterligare en vinst för Bollnäs och ett steg närmare finalen och kul att Mickelsson får visa vilken målgörare han är via sina 4 mål ikväll. Nu väntar tuffare motstånd i seriefinalen mot Dynamo Moskva på lördag kväll klockan 18:30.

Per Jarefjord