Hammarby drog längsta strået

Hammarby vann på Sävstaås med 1-4 (1-0). Matchen var länge tät och oviss men Hammarby var vassare i de lägen som skapades och kunde till slut vinna komfortabelt.

Första halvleken bjöd inte på någon kavalkad av chanser. Ändå var den långt ifrån dålig. Två defensivt skickliga lag som tog ut varandra men som ändå försökte skapa chanser när tillfällen gavs. Bollnäs hade en hörna i ribban och sett över halvleken kändes hemmalaget som lite bättre. I halvlekens sista minut kom också 1-0. Två Hammarbyspelare krockade på offensiv planhalva och Bollnäs kunde ställa om. Daniel Berlin slog en lobbpassning med millimeterprecision till en framstörtande Christian Mickelsson, och fri med bortamålvakten gjorde Mickelsson inget misstag.

Kanske ville Bollnäs lite för mycket i början av andra halvlek. Istället för att vara nöjd med att vara ledning så kändes hemmalaget aningen otåliga och ivriga att utöka ledningen. Hammarby kontrade och fick straff. 1-1 genom Micha Pasjkin. Bollnäs fortsatte äga boll och chanser och ledningsmålet kändes inte långt borta. Efter dryga 20 minuter av andra halvlek kom också ett ledningsmål, dock i fel målbur. Hammarby visade skärpa när läget gavs. Snabb spelvändning och 1-2. Efter målet kom Bollnäs av sig. Förvisso hade man något fint läge att kvittera, tänker särskilt på en dubbelchans strax innan Bollnäs tog time out. Jag vet inte vad som sades i time outen men att Hammarby nästan direkt efter densamma gjorde 1-3 var garanterat inte något som hemmalaget pratat ihop sig om. Hammarby fortsatte med sitt effektiva kontringsspel och fick även in ett fjärde mål på det sättet. Bollnäs var ett slaget lag.

Nu gäller det att snabbt ladda om. På lördag är det bortamatch mot Villa/Lidköping.

/ Josef Persson