Hammarby starkast i omstarten

I omstarten efter landslagsuppehållet möttes Bollnäs och Hammarby på Sävstaås. Ett effektivt Hammarby tog kommandot direkt och vann till slut komfortabelt med 8-3.

Bollnäs förde till en början det mesta av spelet med det var Hammarby som gick fram till ledning med 3-0. Jesper Jonsson blev, efter ett lyrpass från Per Einarsson, ovanligt fri och lurade Aihonen till tidig bortaledning. Det hände redan i minut två. Adam Gilljam, matchens bästa spelare, trampade runt och förbi alla och la in Hammarbys andra mål. Trean gjorde av Kalle Spjuth. Då hade det gått 20 minuter och Hammarby haft fyra avslut mot mål. Daniel Berlin och Per Hellmyrs gjorde dock ett varsitt mål för hemmalaget vilket gav halvtidsresultatet 2-4 (Robin Sundin gjorde Hammarbys fjärde.)

I andra halvleks öppningsminuter kröp Bollnäs närmare efter att Ville Aaltonen hittat rätt på hörna. Men efter det tog det roliga slut. Bollnäs hade svårt att få till något spel, uppträdde frustrerat och ofokuserat. Hammarby kunde gå ifrån till stabila 3-8. Patrik Aihonen var i mina ögon bäst i Bollnäs och räddade många lägen. Den bittra smaken av ett nederlag på hemmaplan är inte det enda vi tar med oss hem från Sävstaås utan eländet kryddades ytterligare av att Jens Wiik utgick skadad efter att ha kört ihop med Gilljam. Wiik försökte spela några minuter efter smällen, som tillsynes tog värst i ansiktet, men lämnade för omklädningsrummet med kvarten kvar.

Nej, det här var ingen match att minnas. Det som är bra är att det är ny match redan på fredag så jag föreslår att vi byter fokus till den redan nu. Då väntar Broberg på bortaplan. En, av tradition, knepig match. Även Broberg kommer till spel efter att ha blivit utskåpade av Sandviken med 9-2 så räkna med två revanschsugna lag på Hällåsen!

/ Josef Persson