Hellmyrs skriver nytt långtidskontrakt med Bollnäs

Det har spekulerats fram och tillbaka sedan bandyfinalen för drygt en månad sedan. Igår fick vi svaret. Per Hellmyrs skriver ett nytt femårigt kontrakt med Giffarna vilket innebär att vi kommer att få njuta av Pers trollspö i många år till på Sävstaås.

Webbredaktionen fick tag på Hellmyrs som precis kommit hem ifrån en kvällslöptur.

Om vi börjar med de tre senaste åren. Hur har känslan varit?

-Känslan har varit bra. Det har varit tre roliga år där vi har presterat riktigt bra bandy emellanåt tycker jag. Vi har tagit ett steg varje år med kvartsfinal, semifinal och final.

Hur gick tankarna nu innan du bestämde dig för att fortsätta i Bollnäs?

-Jag funderade ju lite innan jag bestämde mig. Först och främst ville jag smälta säsongen som varit lite i lugn och ro och reflektera lite över den och sedan ville jag också fundera lite över om jag ville fortsätta eller om jag ville röra på mig. Sedan har det ju varit mycket annat jobbigt i familjen här så det har varit en jobbig period för alla i familjen och då har jag faktiskt inte tänkt så mycket på bandy alls. Det har varit det sista man tänkt på. Det är därför det har dragit ut lite på tiden med beslutet också. De senaste två-tre veckorna har jag inte pratat med någon inom bandyns värld egentligen.

-Men sedan samlade vi oss lite och funderade igenom mer konkret och då kom jag fram till att jag ville fortsätta.

Vad var alternativen till att stanna i Bollnäs? Var det en ny rysslandstur eller någon annat svenskt lag?

-Jag hade en liten dialog med Edsbyn, det är väl ingen hemlighet. Och de har varit väldigt tålmodiga och har inte velat stressa fram någonting från min sida så vi har haft en väldigt bra kontakt på det viset. Men sedan sa jag nej tack till dem för jag ville fortsätta i Bollnäs.

Nu blev det ett långt kontrakt med Bollnäs. Är tanken att du ska in i någon roll inom föreningen framöver?

-Ja, det är väl inte helt omöjligt men det är inget vi har spikat nu. Men tanken kring ett långt kontrakt är att vi bor ju här, vi har vårt liv här och jag trivs jättebra i klubben. Då tycker jag att jag kan skriva ett längre kontrakt. En del av utmaningen i det här är att klubben behöver bli bättre i många delar. Inte bara på planen utan även vid sidan av planen, och att få vara en del i den processen tycker jag ska bli jättekul. Det ligger en stor utmaning i att få en bra utveckling i klubben och i laget.

Hur är känslan inför kommande säsong?

-Ja, jag vet inte. Jag har väl ingen känsla sådär. Det får man ta senare. Det känns bara skönt att jag har bestämt mig och det känns jättebra. Men själva säsongen får man blicka fram emot senare. Nu är det sommar och vi ska träna på.
Webbredaktionen tackar Hellmyrs för intervjun och för att vi får se fram emot många fler säsonger med nummer 4 i orange/blått matchställ.

Anders Gårdestig