Hellmyrs blir ny lagkapten Foto: KENTA JÖNSSON

Hellmyrs tar över kaptensbindeln

Andreas Westh har axlat rollen som kapten i Bollnäs i närmare 20 års tid. När Andreas nu valde att lägga skridskorna på hyllan började arbetet med att välja en ny kapten.

Och nu är det klart. Per Hellmyrs blir Bollnäs nye lagkapten!

Per, hur ser du på din roll och ditt ansvar som ny kapten i Bollnäs?

-Som jag ser det är det egentligen inga konstigheter. Det är väl att pusha på laget, stötta spelare och kanske ha ett ännu mer övergripande ansvar. Försöka vara en föregångare som går i bräschen och får med de andra helt enkelt.

Känslan är ju att du haft lite av en sådan roll innan också.

-Jo så är väl mitt sätt att vara och det kommer jag att fortsätta med. Man är ju den man är. Det blir inga konstigheter eller något annorlunda i och med det här.

Har du varit kapten i något lag tidigare?

-Inte permanent, bara stand in så att säga. Så det blir en ny och kul grej för mig som man kan få energi utav. Det känns bra. Det var ingen tveksamhet från min sida när jag fick förfrågan.

Hur känns det att axla Andreas Wesths mantel som har varit kapten i så många år?

-Han har varit det väldigt länge och har gjort det väldigt bra. Han är också en naturlig ledartyp på det viset. Så det är kul att få ta över efter honom och försöka att göra det lika bra.

Hur ser du på Bollnäs trupp som du nu ska vara kapten för?

-Det känns spännande tycker jag med lite yngre killar i laget. Ingen press och inga direkta krav. Vi har ju såklart krav på oss själva men utifrån så är det nog väldigt… Det känns behagligt på så vis. Man är nyfiken på att se vart det kan bära helt enkelt. Vi är några etablerade med mycket rutin och så kommer det lite yngre killar som är hungriga. Jag tycker jag har sett det på de få träningarna som vi haft att de är hungriga och vill ta för sig.

Ni har er första träningsmatch på lördag. Hur känns det att komma igång med matchandet nu efter den här våren?

-Det känns jättebra. Det ska bli kul att få spela match och få komma bort ifrån det som har varit. Det känns som att för varje gång vi ses och för varje gång vi tränar och för varje match vi kommer att spela, att vi kommer att kliva in i en ny period för oss och för klubben i stort. Att vi försöker att lämna det som har varit och att vi från och med nu och framåt göra det så pass bra vi någonsin kan.

Hur länge har vi varit på is?

-Ja vi har kört tre måndagar i rad nu i Söderhamn på stor is och så kommer vi att komma igång i rinken nu här på hemmaplan. Vi har dragit ned rejält på storplanspass. Vi får ju rätta oss nu efter ekonomin. Då blir det färre ispass helt enkelt.

Fotnot: Bollnäs inleder träningsmatchandet nu på lördag då de möter Rättvik i Rättviks arena.

Anders Gårdestig