Första historiska segern bärgad. Foto: Pär Linde

Historisk seger för Damlaget

Seriens andra match i damallsvenskan bjuder på gäster från norr och en historisk seger för vårt damlag.

Bollnäs börjar matchen starkt och håller mycket boll inom laget. Det spelar det spel som tränare Stefan Åkesson vill att de ska spela. Det är en trygg känsla på planen och redan efter 15 spelade minuter så har de tagit ledningen med 2-0. Sara Lindholm stod för det första målet, ett skott utifrån. Emilia Ingeroth stod för det andra, med ett tidigt pass av Elina Eriksson och en fin genom åkning ända in i mål. Umedalen höjer trycket och tar över mer av spelet när Bollnäs har blivit lite väl avslappnade efter deras två mål. Umedalen får en straff efter en kollision i straffområdet. De sätter straffen och reducerar matchen.

I 31:a matchminuten så begär Bollnäs time out efter att det tappat fokuset och spelet varit lite rörigt en stund. Efter time outen så startar båda lagen med mycket kraft och rätt hög press. Bollnäs startar starkast och driver en del boll inom det egna laget. Umedalen sätter en hel del press och får även en del lägen. De kliver mycket på kanterna och får många hörnor med sig men lyckas inte sätta någon. Bollnäs får några lägen och med en passning från Mikaela Rödin så gör Elina Eriksson mål. Umedalen Fortsätter att skapa lägen och får några hörnor till innan domaren blåser av för halvtidsvila med en ledning med 3-1 för Bollnäs.

Andra halvlek startar med spänning direkt då Umedalen får en straff efter en rörig situation i straffområdet. Denna gång blev det inget mål då Ellen Ramberg räddar straffen. Bollnäs ställer om fort och bara i läget efter så sätter Emilia Ingeroth ytterligare ett mål, denna gång med ett distansskott från höger.  Umedalen tar sedan över spelet och driver boll och skapar lägen. De kliver runt på kanterna och får med sig hörna på hörna. Det dröjer ända till 73:e matchminuten innan de lycka sätta en. Det gör de efter ännu en rörig situation i straffområdet.

I matchens 76:e minut så tar Umedalen time out. Efter den försöker Bollnäs skapa mer spel och lägen men lyckas inte riktigt. De sköter försvarsarbetet bra och styr Umedalen ut på kanterna som får en del hörnor med sig. Bollnäs rus har varit bra hela matchen och de har tagit många av deras hörnor. Sara Lindholm får med sig bollen i ett bra kontringsläge. Hon lägger ut bollen på Mikaela Rödin som jobbar sista biten mot målet och sätter Bollnäs femte mål för matchen. Umedalen tar tillbaka spelet och fortsätter skapa fasta situationer. De får ytterligare en straff men även denna räddare Ellen Ramberg. Innan matchen tar slut så lyckas Umedalen sätta en hörna till, totalt har de under matchen skapat 25st. Matchens slutresultat blir en historisk seger för damlaget med 5-3.