Foto: Micael Kolsmyr

Inför Bollnäs – Motala

Efter en riktigt sur förlust nere i Solna i fredags är det nu dags att ta oss an IFK Motala på Sävstaås. Vi pratade med Svenne Olsson inför matchen.

Det blev en rejäl förlust senast mot AIK och många undrar nog, vad var det som hände?
-Ja du det förstår jag. Den korta versionen är att vi spelar och tar beslut offensivt som passar AIK’s spel som handen i handsken och vi går ifrån det spel som gjort oss så bra de senaste sju matcherna. Det medför också att vår defensiv inte fungerar alls så sista 45 minuterna får bli en stor lärdom av hur vi inte vill agera som lag!

IFK Motala på hemmais i eftermiddag, hur ser du på dem och vad krävs för att vinna?
-Motala är en ungt och hårt jobbande skridskoskickligt lag som jobbar med en kompakt defensiv och spelar en hel del på omställning och lyft. Vi behöver jobba stenhårt med våra saker och vara tydliga vad vi ska göra både offensivt och defensivt.

Till sist, vad vill du få ut av kvällen?
-Att vi hittar tillbaka till vårt spel såklart, två poäng och att det kommer rejält med folk så det blir en bra slant till Barncancerfonden.

Apropå Barncancerfonden, idag avslutas insamlingen och alla nallar kommer att kastas in på planen vid Bollnäs första mål. Eventuella osålda nallar kommer att säljas innanför entrén innan matchen.

På plats ikväll finns också Bollnästravets ponnyskola där barn från träffa och testa ponny. Även räddningstjänsten är på plats med sina fordon för alla som är nyfikna på hur de ser ut inuti (med reservation för utryckning).

Välkomna!

Biljetter till kvällens match köper ni här

Thomas Bolinder