Foto: Kenta Jönsson

Inför Frillesås – Bollnäs

Idag är det dags för den sista seriematchen i Elitserien 2019/2020 och i idag avgörs hur slutspelet kommer att se ut. Slutspelsvalen kommer att ske efter slutsignalen i dagens matcher.

För vår del har vi fortfarande chans på fjärdeplatsen och för att nå den krävs att vi tar en poäng mer än Västerås i den sista omgången. Alternativt att vi tar in 23 mål på VSK vilket känns tämligen orimligt.
I dagens match möter vi Frillesås på Sjöaremossen. Frillesås som en längre tid varit klara för kvalspel. Matchen ser i skrivande stund ut att komma att präglas av dåligt väder. SMHI spår 8 plusgrader, regn och upp till 25 m/s i vindbyarna.

Vi fick tag på tränare Jesper Söderbäck som trots att laget var på hockey i Linköping tog sig tid att svara på några frågor.

Vilken stark andra halvlek vi gjorde mot Sirius senast. Vad sa ni i pausen?
-Vi tyckte även att första halvlek hade bra inslag. Men vi gick igenom en par tre saker i halvtid som vi ville genomföra mer i andra och det gjorde vi klockrent. Vi tyckte vi var väldigt kraftfulla och fick hota dem med ett bra eget spel.

Frillesås borta i en blåsig match på Sjöaremossen. Hur vinner vi den?
-För det första ska vi ha klart för oss att Frillesås är ett kraftfullt och svårspelat lag. Prognosen visar ju på mycket vind och det kan ju ställa till det lite med tajming i spelat och så vidare. Men annars handlar det mycket om att ta vidare det vi gjorde bra senast. 

Ni laddade upp med SHL-hockey i Linköping igår. Var det någon av spelarna som hellre hade sett mello än gå på hockey?
-Faktiskt ingen som visade sura miner över det. Men när vi ändå är inne på musik så är det ju några som ändå har skaplig smak, jag tänker framför allt på Flodis, Ståhl och Wigren.

Några förändringar i laget till matchen?
-Det kan hända att det blir nån ändring. 

Dagens match ser du på Bandyplay, Bandypuls eller följer på Bandygrytan.

Thomas Bolinder

Tabellen inför sista omgången