Patrik Larsson redo för premiär. Foto: Kenta Jönsson

Inför premiären med Patrik Larsson

Efter förra veckans inställda premiär gör vi imorgon ett nytt försök med att sparka igång Elitserien för vår del. Vi ringde upp Patrik Larsson för att kolla läget inför bortamötet mot Hammarby.

Hur har uppladdningen sett ut i år med en extra lång försäsong och även en tänkt premiärmatch förra fredagen som blev uppskjuten?

-Vi hade ju premiärvecka förra veckan där man kör på lite hårdare på måndags- och tisdagsträningen och så är man ledig på onsdagen och sedan lite lättare träning på torsdag innan match på fredag. Men då fick vi ju reda på under torsdagen att det inte skulle bli någon match på fredagen. Så då blev det ju avslaget. Vi fick flytta fram premiärveckan till den här veckan istället då. Vi fick göra om samma sak igen helt enkelt. Men den här veckan fick vi stuva om lite också på grund av vädret. Vi fick byta ut något utepass mot rink istället. Det är inte bara Corona vi får anpassa oss efter utan även vädret.

Ja jag hörde att Hammarby hade fått flytta morgondagens match från Zinken till hallen också.

-Ja precis. Så det känns ju bra att vi får spela i hallen där imorgon för då vet man att det blir bra förhållanden. Det är ju ändå det man vill ha.

Hur står det till med laget då? Är alla friska och krya?

-Ja. Oskar Westh är tillbaka efter fingerskadan men sedan får man ju ha rätt förväntningar på honom eftersom han har varit borta ett tag. Men det känns bra att han är tillbaka. I övrigt så ser vi ut lika som i genrepet mot Edsbyn. Oskar kommer in och Joel Wilhelmsson blir 15:e man istället då. Så vi är friska och hela och tillgängliga allihopa. Det känns ju bra i dessa tider. Det kan ju se helt annorlunda ut imorgon men ikväll är alla i alla fall tillgängliga.

Men skönt att det drar igång nu eller?

-Ja det känns bra att det är igång nu. Sedan står vi inför en tuff bortamatch direkt men vi åker dit med tron att vi vill utmana dem. Sedan behöver ju vi sätta vissa bitar i vårt spel för att kunna utmana.

Hammarby lär väl vara rätt revanschsugna efter förlusten i deras premiär också?

-Ja det är klart att vi kommer att möte ett hungrigt Hammarby och det har vi pratat om också. Det förväntar vi oss.

Anders Gårdestig