Foto: Kenta Jönsson

Inför semifinal 1:5 mot Villa Lidköping

Fyra lag är kvar och gör upp om titeln Svenska Mästare 2019/2020. Ett av lagen är Bollnäs och nu ska vi spela semifinaler mot regerande Svenska mästarna Villa Lidköping.

Ikväll kl 19.00 startar semifinalserien som spelas i bäst av fem matcher.

Inför kvällens match har vi pratat med tränare Jesper Söderbäck.

Det blev fem matcher mot VSK och vi såg väldigt starka ut i den femte och avgörande matchen. Hur är formen inför semifinalerna?
-Jag tycker det känns väldigt bra. Vi har fått nån dags vila för att återhämta oss tillräckligt men samtidigt känns det som att vi har med oss ett bra tempo från kvartsfinalerna in i semin nu. 

Vi har tre segrar mot Villa den här säsongen. En match i World Cup och två i Elitserien. Förstår att det är skönt att ha med sig. Vad betyder det för laget att ha vunnit de segrarna?
-Segrar bygger ju alltid självförtroende så är det ju men samtidigt känns det som att det är nya förutsättningar nu och Villa har en bra formkurva för tillfället. 

Vad tror du det blir för matchbild ikväll?
-Villa kommer att vara riktigt laddade och jag räknar såklart med att det blir en grymt tuff match. De tycker ju om att spela mycket passningar och ha rätt mycket boll samtidigt som de har lite fler vassa verktyg med. Det gäller ju för oss att kunna möta upp det på ett bra sätt. Det tror jag vi kommer kunna göra, framför allt eftersom vi verkar få ett riktigt bra stöd på läktaren!

Missa inte att det går att köpa optioner för att kunna köpa klackbiljetter före alla andra om vi går till final. Optionerna köper du här: http://webbshop.bollnasbandy.se/biljetter-och-medlemsskap/finaloption-sm-finalen

Nu kör vi. Vi gör det tillsammans!

Thomas Bolinder