Foto: Kenta Jönsson

Inför Sirius – Bollnäs

Äntligen är det dags igen efter nästan två veckors uppehåll för landslagsspel. Ikväll väntar Sirius på Studenternas. Sirius som innan uppehållet hade två raka segrar Motala (b), Vetlanda (h).

Vi kollade av läger med Svenne Olsson inför matchen.

Nästan två veckors uppehåll och fyra spelare borta på landslagsuppdrag, hur har ni hållit igång?
-Vi har kört på riktigt bra med längre pass och en hel del skridsko kombinerat med styrka. Vi har kunnat köra med alla måndag/tisdag medans vi saknade landslagsspelarna i torsdags. Det är alltid utvecklande att ha spelare i landslag som får riktigt bra matcher. Det har vart en bra träningsvecka och en ledig helg för att samla energi inför sista tredjedelen av säsongen.

Sirius som innan uppehållet avslutade med segrar mot Vetlanda och Motala. Vad tror du vi kan förvänta oss av dem och är det något särskilt vi ska se upp med?
-Sirius är ett bra lag med en hel del vassa spelare som under säsongen visat att man kan vara riktigt bra. Man är vassa i omställningar och har bra fart i sitt lag. Det är som vanligt i Elitserien vi måste upp på en hög nivå för poäng och vi siktar på att ta vid där vi var innan uppehållet och kunna utveckla det lite till.

Hur är läget i truppen?
-Vi har nån liten skavank och förkylning att hålla koll på så vi chansar inget utan dom som lirar är 100%.

Thomas Bolinder