Inga poäng i Lidköping

Ett tappert kämpande Bollnäs föll till slut i dagens match mot Villa Lidköping. Spelmässigt kändes det som att denna match ändå var säsongens bästa från Bollnäs sida med bättre variation i anfallen och väldigt bra defensiv.

Första halvlek började bra från Bollnäs sida. Många offensiva försök även om man såg en tydlig temposkillnad när Villa gick till anfall. Där går det verkligen undan!

Knappt tio minuter in i matchen får Bollnäs sin första hörna som Mickelsson sätter säkert. Hela första halvlek präglades av bra spel från båda lagen. Både Bollnäs och Villa skapade en handfull heta lägen framför mål, men både Thimfors i Villaburen och Prytz (utsedd till matchens lirare) stod för några fina räddningar. Målen lyser dock med sin frånvaro och halvleken slutar med 1-0 ledning för Bollnäs.

Inledningen av andra halvlek vill nog de flesta Bollnässpelare och anhängare glömma bort. Stabiliteten i Bollnäs från första halvleken kändes som bortblåst samtidigt som Villa verkade ha lagt i turbon under halvtidsvilan. Redan i första anfallet dundrade Johan Esplund in kvitteringen rätt upp i nättaket bakom Niklas Prytz. Minuten efter blir Esplund helt ren men där gör Prytz en fantastisk räddning med högerhanden.  Villa fortsätter att ligga på och när Prytz olyckligt kastar bollen rakt ut på Esplund så sitter 2-1 bollen i nät. Då hade det inte ens gått fem minuter av andra halvlek.

Bollnäs verkade vara i chock efter Villas offensiva start men efter fem-tio minuter börjar de komma tillbaka in i spelet igen och kan också skapa en hel del chanser framåt. Det kändes ett tag som att en kvittering för Bollnäs hängde i luften, men då kommer ett lyft fram till Daniel Andersson som snyggt plockar ned bollen till höger om Prytz och passar in den till Bryngelsson som helt fri framför mål bara kan styra in bollen. 3-1 med lite drygt 20 minuter kvar av matchen.

Christian Mickelsson tänder hoppet för Bollnäs med ytterligare ett hörnmål, men när Tim Persson dundrar in 4-2 för Villa efter ett snabbt anfall i 85:e minuten känns matchen förlorad.
Matchen slutar 4-2. Som jag skrev i inledningen kändes det här ändå som ett lyft för Bollnäs jämfört med tidigare matcher. Får man fortsätta att utveckla offensiven och komma till fler klara lägen så kommer även poängen att börja trilla in.
Nästa match är på fredag den 13:e då vi tar emot Kungälv hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig