Inga poäng i Vänersborg

Elitserien är inne i sitt slutskede och kampen om de sista slutspelsplatserna är hård. Tre lag, Bollnäs, Vänersborg och Broberg, tävlar om de två sista slutspelsplaceringarna. Kvällens match mellan Vänersborg och Bollnäs var med andra ord väldigt viktig för båda lagen.

Vänersborg var det klart hetaste laget i matchinledningen. Klyschan ”sitta kvar i bussen” stämde bra in på Bollnäs de första minuterna. Redan i första anfallet frispelas Mikko Lukkarila från högerkanten vilket gav 1-0 till hemmalaget redan i minut ett. 2-0 kom sedan knappa två minuter senare. Hellmyrs blir av med bollen vid sargen, bollen passas fram till Jocke Hedqvist som smäller in bollen hårt från distans. Just distansskotten skulle bli Bollnäs fall ikväll.

Bollnäs tar tag i sitt spel efter denna hemska inledning och börjar skapa en hel del chanser samtidigt som Vänersborg går ned lite i tempo och skärpa. I nionde minuten glider Mickelsson in i straffområdet och får ett slag i skottögonblicket och domaren blåser straff. Mickelsson, som annars är en säker straffskytt, drar dock denna långt utanför målramen.

Mickelsson skulle dock få revansch på sig själv några minuter senare. Helavuori fixar en av dagens många hörnor och på tredjereturen håller sig Mickel framme och smäller in reduceringen till 2-1. Bollnäs hade här tagit över mycket av spelet och kvitteringen kom också några minuter efter reduceringen. Hellmyrs dribblar på sedvanligt sätt efter kortlinjen och får fram bollen framför mål där Oskar Olsson står och kan styra in den. Här kändes det som att Bollnäs skulle ta över matchen och gå ifrån. Men så skedde inte. Istället får Vänersborg en halvchans. Ett frislag ganska långt ifrån mål. Endast en skytt (Joakim Johansson) står uppställd och han får bollen och drar in den i mål. Den skytten borde Bollnäs nog ha kunnat ha bättre koll på. Halvleken slutar 3-2 till hemmalaget.

Andra halvlek hinner bli sju minuter gammal innan Vänersborg utökar sin ledning. Åter igen är det ett frislag en bit utanför straffområdet och den här gången är det skarpskytten Jocke Hedqvist som sätter bollen i nät.

Bollnäs försöker och försöker och är nog det laget som har mest bollinnehav. Hellmyrs och Helavuori försöker hitta vägar framåt men de är lite för ensamma och Vänersborg gör det bra i försvaret. Bollnäs har det väldigt svårt att ta sig fram till målet. De skapar dock en hel del hörnor och många gånger är det Helavuori som står för förarbetet till dem. Tyvärr är effektiviteten på hörnorna riktigt dålig idag och istället för Bollnäsmål på hörna bjuder Bollnäs Vänersborg på en hörna då man tappar ut en boll över kortlinjen. Och det är som de säger att det är just sådana hörnor som brukar resultera. Jocke Hedqvist drämmer in den.

Helavuori ger Bollnäs hoppet tillbaka i matchminut 76 då Bollnäs till slut kan utnyttja en hörna. Bollnäs fortsätter att gå för att komma ikapp men har fortsatt riktigt svårt att komma till några rena lägen. Istället åker Lukkarila sig fri i en kontring och sätter spiken i kistan i minut 89. 6-3 till Vänersborg vilket också blir slutresultatet.

Nu väntar spelledigt fram till den 7:e februari då det nu är VM uppehåll innan serien ska avgöras med de tre återstående omgångarna.

Anders Gårdestig