Insamling för ”bandyskolan” i Kenya

I Massajområdet i Kenya ligger Ilkarian Primary School, en skola i Bollnäs Bandys färger. Via Bollnäskontakter har de sedan tidigare fått en Bollnäsflagga. En uppskattad gåva. Skolans rektor bad om ytterligare en flagga för den första är tänkt att hänga ute och då bli solblekt.

Foto: Micael Kolsmyr

Foto: Micael Kolsmyr

Supportergrupperna Bollnäs GIF Väst och Bollnäs Bandy Hufvudstaden köpte in en flagga som a-laget signerade och skickade till skolan. I skrivande stund hanteras den av någon i den afrikanska postgången.

 

Foto: Micael Kolsmyr

Foto: Micael Kolsmyr

 

Foto: Peter Axman

Foto: Peter Axman

 

Bollnäs Bandy har idag beslutat att starta en insamling för barnen i skolan i Kenya. Föreningen undersöker just nu vilket behov som är störst.
Den Bollnäsbaserade hjälporganisationen Trosgnistan, som arbetar i området, har lovat att, utan ersättning, stå för administrationen på plats. Allt detta kommer styrkas med dokumentation. Därför kan vi säga att pengarna vi får in från insamlingen oavkortat kommer gå till material till skolans barn.
Varje krona vi får in kan man förenklat översätta till 10 kronor när den omsätts i Kenya p.g.a. valutornas köpkraftsparitet.

Insamlingen kommer att pågå från och med imorgon, tisdag, fram till bandyfinalen. Under morgondagens match mot Västerås kommer Bollnäs P-14-lag, iklädda matchtröjor, finnas på Sävstaås med insamlingsbössor men det kommer också finnas möjlighet att sätta in pengar via bankgiro och Swish. Viktigt är då att märka insättningen med Kenya. 

Bankgiro: 5321-0423
Swishnummer: 1234193413
På föreningens hemsida och facebooksida kommer det finnas möjlighet att följa utvecklingen av insamlingen.

För frågor kan du vända dig till Micael Kolsmyr, mkolsmyr@hotmail.com, 070-638 34 03

 

/ Josef Persson