Tatu Ässämäki

Intervju med finska nyförvärvet Tatu Ässämäki.

“Jag känner att jag måste göra vad jag gör bäst. Spela bandy och roa våra supportrar och publiken.”

Hur känns det här?
Jag har haft en bra dialog med Timo och han har berättat mycket om Bollnäs som lag och förening. Det låter som en jätteintressant och fin förening. Jag har varit i Bollnäs många gånger hos Riku (Hämäläinen) och Leevi (Laitinen) så de känns som om att jag kommer trivas jättebra där.

Varför kändes Bollnäs som det bästa alternativet för dig?
Bollnäs är ett riktigt bra, starkt och målmedvetet lag. Föreningen ser jättebra ut och med den nya hallen känns de också fint. Det märks att hela klubben och laget vill gå framåt och de passar för mig.

Känner du några spelare eller ledare i laget?
Jag känner Riku, Leevi och Denis (Sadakov) sen förut, mest eftersom vi har träffats ganska många gånger på fritiden och Anton Dahlberg känner jag sen när vi spelade tillsammans i Edsbyns P20-lag 2016 och då var det Peter “Pinch” Törnberg som var våran tränare så honom känner jag också.

Vilken typ av spelare är Tatu Ässämäki och vad kommer du att tillföra Bollnäs?
Jag är en skridskostark och fysisk spelare som alltid jobbar 110% på matcherna och på träningarna. Jag har ett bra skott som jag kan använda på hörnor. Jag läser spelet ganska bra och därför är defensiven min styrka. Jag är också lugn på planen och visar kampvilja i varje situation.

Har du och huvudtränare Pinch hunnit prata något om din roll?
Vi har haft samtal jag och “Pinch” och vi har pratat lite om min roll. Det kommer vara som defensiv mittfältare och vi kommer prata mer om min roll när jag flyttar till Bollnäs och vi börjar med träningarna på is.

Nu har du nyss skrivit på kontraktet men vad har du för förväntningar inför din första säsong i Bollnäs?
I min första säsong i Bollnäs förväntar jag mig mest att vi kommer utveckla vårt spel hela tiden och vi vill vara med och fightas om seriesegern. Jag längtar också till att få spela framför våra supportrar och den häftiga atmosfären i SBB Arena.

Du kommer till en klubb med mycket publik och supportrar med höga förväntningar, hur känner du inför det?
Jag är en riktigt lugn person så jag känner inte så mycket av pressen. Jag känner att jag måste göra vad jag gör bäst. Spela bandy och roa våra supportrar och publiken.

 

Tack och lycka till!