Foto: Kolsmyr

Intervju med Riku Hämäläinen

Riku Hämäläinen har inlett sin andra säsong i Bollnäströjan. Webbredaktionen kontaktade honom för en intervju

Hej Riku, du är nu en säsong och några matcher in i din elitseriekarriär.

Jag tror många håller med om att du tog steget in i elitserien på ett stabilt sätt, var det som du förväntade dig på förhand?

”När jag kom till Sverige hade jag inga större förväntningar, jag ville spela en säsong där jag fick vara hel och lära mig svensk bandy, samtidigt som jag ville hjälpa laget vinna matcher. Jag håller med om att jag anpassade mig relativt bra, vilket jag såklart är glad för.”

 

Vad var den största kontrasten gentemot finska ligan?

”Spelet är snabbare och spelarna är bättre.”

 

Om vi stannar kvar vid förra säsongen, hade du något personligt mål du siktade mot innan säsongen började?

”Som jag sa innan, jag hade inga tydliga mål i form av poäng eller så, jag ville utvecklas på allt och hålla mig skadefri.”

 

Och isåfall, hur tycker du själv att de gick?

-”På ett personligt plan gick säsongen som förväntat. Sedan känner jag att gärna hade hjälpt till mer med spelet och att hjälpa till att nå lagets förväntningar till en högre grad.”

 

Nu är vi några matcher in i årets elitserie, har du något specifikt personlig målsättning i år?

”Jag vill hjälpa laget ännu mer i år. Jag vill känna att jag gjort det som förväntas av mig eller helst lite mer än så. Sedan vill jag utvecklas såklart, gärna i mitt defensiva spel.”

 

Hur känner du att årets upplaga av bollnäs skiljer sig mot fjolåret vid samma tidpunkt?

”Jag tycker att vi har ett bättre lag nu. Alla har jobbat mycket på att bli bättre Bandyspelare. Vi har bättre kondition och en stabilare defensiv. Vi har haft en bra attityd på träning och i matcherna. Alla nyförvärv har varit väldigt bra.”

 

Vad är ditt intryck av Bollnäs som stad såhär lite över ett år in?

”Bollnäs är en perfekt stad att leva i. Jag skulle vilja kalla det för en riktig bandystad. Nu när det även finns en bandyhall så finns det ingen bättre plats att bo på för en bandyspelare. Man känner att folket i Bollnäs respekterar bandy, vilket ger extra energi för att göra dem nöjd. Om allt går som tänkt, så hoppas jag att jag har många år kvar här.”

 

Vad gör du om dagarna när du inte spelar bandy?

”Jag har ett bra jobb som byggnadsarbetare. Jag jobbar på en nivå så det även går att träna och spela, vilket känns perfekt. När jag får en stund över så vilar jag oftast hemma.”

 

5 snabba frågor:

Vem i laget pratar mest?

”Pinch”

Vem i laget skrattar högst?

”Hasse Andersson”

Vem i laget spenderar mest tid framför spegeln?

”Anton Dahlberg”

Vem är oftast sist på bussen hem efter en bortamatch?

”Erik Persson”

Vem i laget har den bästa playlisten innan match?

”Anton Dahlberg”

 

Tack och lycka till mot Edsbyn.

Pär Linde