Jenny Larsson. Foto: Anders Gårdestig

Jenny Larsson klar för Bollnäs

Näste spelare att skriva kontrakt för Bollnäs damlag är Jenny Larsson, en tuff back med bakgrund inom både konståkning och hockey.

Vem är Jenny Larsson?

-Ja, jag är en glad och positiv människa. Tycker det är roligt att träna med familj och vänner. Jag jobbar på Åhléns och har gjort det sedan jag gick ut skolan 2016. Så det är väl mest att jobba, träna och sova.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har åt skridskor i princip hela livet. Jag började med konståkning när jag var yngre och sedan började jag spela hockey. Jag spelade först med grabbarna och sedan så startade de ett damlag i hockey som sedan lades ned, jag tror det var runt 2010. Då hade vissa av tjejerna gått över och börjat spela bandy. Eftersom jag tyckte det var roligt att åka skridskor så tänkte jag att jag testar väl på bandy också då. Så jag började med bandy där säsongen 2010-2011. Sedan dess har jag spelat bandy tills de lade ned 2017 för att sedan ta upp det igen förra året.

Vad spelar du på för position?

-Jag har alltid varit back, både inom hockeyn och inom bandyn. Jag har även spelat libero. Även inom fotbollen som jag har hållit på med på somrarna har jag varit back. Ytterback eller mittback. Så jag känner att jag är en stadig back. Jag kan inte riktigt spela forward och uppåt banan.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Jag har skridskoåkningen i mig även fast man alltid kan bli bättre. Sedan har jag bra spelförståelse eftersom jag har hållit på med lagsporter så pass länge. Jag försöker vara tuff. De ska inte komma igenom. Det ska bli stopp när de kommer. Hellre att de får åka ned i marken än att de kommer förbi.

Jenny Larsson signerar kontraktet med Bollnäs

Hur ser du på den här seniorsatsningen de gör nu med damerna och den kommande säsongen?

-Jag tycker det ska bli jätteroligt och det är kul att det är så många olika typer av spelare. Både gamla spelare som har spelat förut för många år sedan och även helt nya. Det tycker jag är jätteroligt. Jag känner mig taggad på den här säsongen. Vi har väldigt roligt tillsammans. Förut har det mest varit att man har åkt runt och förlorat varenda match men det känns lite mer positivt i år. Att vi har en chans. Det ska bli kul att få möta Edsbyn också i år. Man har ju inte fått möta dem förut då det var team Hälsingland. Då spelade man ju tillsammans i samma lag. Det ska bli riktigt skoj.

-Vi pratade om det igår när vi tränade att vi nog kommer vara det lag som har roligast under säsongen för att det är så mycket skratt och positiv energi i laget. Kommer man dit och är lite trött och less så blir man alltid på bra humör. Sedan gör ju Stefan och Annica ett fantastiskt jobb som kämpar. Så jag ser fram emot vintern, det gör jag.

Anders Gårdestig