Foto Micael Kolsmyr

Jens Wiik klar för en fortsättning i Bollnäs!

Väntan har varit lång och många pusselbitar behövde falla på plats. Men idag blev det äntligen klart! Jens Wiik väljer att fortsätta spela i Bollnäs och flyttar även tillbaka hem till Bollnäs efter drygt två år i Gävle.

Webbredaktionen fick sig en pratstund med Jens någon timme efter att kontraktet var påskrivet.

Vi börjar med den klassiska frågan. Hur har tankarna gått inför att skriva nytt kontrakt?

-Det har varit en väldigt konstig tid. Allting har ju stannat upp i och med det här med Corona och vi har gått i våra tankar om att flytta hem till Bollnäs under en väldigt lång tid. Jag har haft en diskussion med Bollnäs väldigt länge och vi har varit muntligt överens ett bra tag men den sista pusselbiten föll på plats igår och det var det som gjorde att allt kunde bli klart idag. Vi skrev kontrakt vid klockan 11 idag.

Är det boendet som det har suttit i att du inte skrivit kontrakt förrän nu?

-Ja det har varit lite sånt. Vi skulle sälja vårt boende i Gävle och vi skulle hitta ett boende i Bollnäs och det har också varit en jobbfråga för båda. Vi skulle också hitta en dagisplats för grabben så det är många saker som ska på plats när man ska flytta. Det var boendefrågan som vi löste igår så nu är allt fixat och löst. Vi kommer att bo i en villa på Björktjära. Det känns skönt. Det har varit lite i sista minuten på det här nu. Vi har letat och försökt att fixa boende ett tag så det var jätteskönt att få skriva kontrakt igår.

Sambon har ju spelat bandy i Skutskär. Kommer hon att fortsätta med det och pendla dit?

-Nej hon kommer nog att ta ett steg tillbaka i vinter. Nu har jag suttit och pendlat här i två år och det blir uppemot sju timmar per dag som man är borta under fem sex dagar per vecka så det blir slitsamt. Så det ska bli otroligt skönt att få vara på hemmaplan nu igen. Jag har haft en bra tid i Gävle de här åren också. Det har inte varit dåligt på något vis men det var pendlingen som var jobbig.

Är det Bollnäs som gällt hela våren nu eller har du haft anbud från andra klubbar också?

-Det har varit föreningar som har hört av sig ända från början men jag har inte låtit det gå så långt utan jag har varit tydlig med att jag inte vill lämna Bollnäs. Jag är sugen på det här nya som börjar här nu i Bollnäs. Vi vill flytta hem till Bollnäs, till nära och kära, och jag vill ju vara en del av Bollnäsfamiljen också. Det var ju här jag gjorde mina första elitseriematcher och det vill man ju inte ge upp än. Jag vill fortsätta på det här spåret och kanske vara en mer bidragande spelare i vinter och ha en lite större roll. Men visst, det har funnits andra klubbar som varit intresserade. Det har nog varit tre-fyra elitserieklubbar.

Hur ser du på lagbygget?

-Det jag tycker känns kul och inspirerande är bollnäskärnan. Den är ju fortfarande kvar. Sedan kommer det att komma upp några riktigt duktiga ungdomar som kommer få chansen att visa sig samtidigt som vi har bra spelare redan i truppen redan som kommer få chansen att visa vad de går för också. De visar på träningarna att de har en väldigt hög kvalitet och jag ser väldigt mycket fram emot den här nystarten. Jag tror det kommer bli jättebra.

-Det gäller att vi sätter oss ned och att alla drar åt samma håll och det vet jag att alla vill så det är jag inte alls orolig över. Men sedan vad vårt mål som lag kommer att ligga får vi sätta framöver. Det är inte de unga som ska dra det stora lasset nu utan det är vi lite mer rutinerade som ska dra det stora lasset och så ska de yngre få möjligheten att utvecklas och blomma ut så mycket de kan under säsongen.

Hur ser det ut nu framöver? När återsamlas laget efter sommaruppehållet?

-Laget samlades igår. Jag hade som mål egentligen att bli klar igår men det var boendefrågan som gjorde att jag istället kommer att ansluta till laget nu under kvällen. Men jag tror att vi kommer att samlas under den närmsta månaden här med laget, när truppen är spikad, för att sätta riktlinjer och vad vi vill få ut av den här säsongen. Grabbarna har ju kört stenhårt sedan i maj så de är riktigt laddade. Det ska bli jättekul att få ansluta till dem ikväll.

Elitgruppen kommenterar kontraktet med Jens såhär:

-Pusselbitarna i bygget av ett ungt och hungrigt Bollnäs fortsätter att falla på plats! Jens är en etablerad och spelskicklig back som är redo för att ta nästa kliv i karriären! En mycket viktig spelare för föreningen och ytterligare en egen produkt som väljer att vara med på nystarten. Vi har fortfarande fönstret öppen för ytterligare spelare som passar in i lagbygget!

Anders Gårdestig