Jens Wiik fortsätter i Bollnäs. Foto: Foto: Micael kolsmyr

Jens Wiik klar för ytterligare en säsong

Bollnäs täta backlinje förblir intakt nästa säsong. Detta efter att Jens Wiik nu skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

Jens har varit en viktig kugge i Bollnäs backlinje under ett antal säsonger och nu är det alltså klart att vi får ha kvar Jens i laget under åtminstone en säsong till. Att kontraktet bara blev skrivet på ett år beror på att Jens sedan ett år tillbaka bor i Gävle tillsammans med sin sambo och det kräver en del pusslande för att få livspusslet att gå ihop.

-Jag har dagpendlat till Bollnäs den senaste säsongen med Patrik Nilsson och nu blir det med Daniel Mossberg den kommande säsongen. Det fungerar ju mycket bättre att pendla när man är två och har någon att prata med under resan och turas om med körningen. Jag och sambon har ett barn nu också som snart är tre månader så det är mycket nytt där med, berättar Jens.

Hur gick tankarna innan du skrev på för ett nytt år med Bollnäs?

-Det var inte så mycket att prata om. Det var bara att komma överens vad vi skulle köra vidare på och nu blev det så att vi sa att vi tar den här säsongen som kommer så får vi se hur det ser ut sedan. Det är mycket med barn och pendling som jag måste få ihop. Vi pendlar nästan 100 mil i veckan.

Jens sambo, Emelie Timan, spelar också bandy vilket också är en del av livspusslet som ska fungera. Det verkar dock kunna få en smidig lösning nästa säsong.

-Emelie för en dialog med Skutskär för att eventuellt kunna spela med dem redan under kommande säsong. Det kan göras möjligt genom att Skutskär erbjuder barnvakt under träningar och matcher. Jag vill ju att hon ska kunna fortsätta med sin elitkarriär också. Det här är en jättebra lösning som kanske kan bli något nytt inom damidrotten. Att man kan erbjudas assistans och hjälp så att idrottskarriären inte behöver ta slut på grund av att man får barn.

Om vi ser tillbaka på säsongen som varit. Vad tycker du om den?

-Jag tycker att vi spelade ganska bra under själva säsongen. Mot Edsbyn hamnade vi sedan hela tiden i underläge. Det var svårt att vända tillbaka matcherna. Match två skulle vi ha vunnit men vi tar inte vara på chanserna. Men fram till slutspelet gör vi en helt OK säsong. Vi var ju i en byggande fas med ny tränare och då kan man inte begära för mycket under första säsongen utan nu är det till att försöka bygga vidare på det vi började med förra säsongen.

Blev det mycket nytt när Svenne kom in som tränare?

-Nja, kanske inte att allt blev nytt. Vi har försökt att testa lite nytt med Svennes idéer men det är ju svårt att ändra på allt på en gång när det kommer in nytt. Vi får se hur det går i år men vi har förra året att bygga vidare på nu i alla fall och en hel försäsong att bygga och nöta på. En svår sak är att vi ju alltid varit ett väldigt defensivt Bollnäs och nu har vi försök att komma ifrån det och bli lite offensivare. Ett lite annat tänk. Det är svårt att byta spelsystem från en säsong till en annan. Det tar sin lilla tid. Men nu har vi fått in Mossberg som ger oss ett helt annat offensivt hot, avslutar Jens.

Webbredaktionen tackar Jens för att han blir kvar i Bollnäs och ser fram emot kommande säsong!

Anders Gårdestig