Jens Wiik klar för ytterligare ett år!

På torsdagseftermiddagen blev det klart att Jens Wiik och Bollnäs GIF kommit överens om en fortsättning även nästa säsong.

Vi är många som undrat. Hemmasonen Wiik, med en väldigt fin säsong bakom sig, stod med utgående kontrakt. Idag tog han död på alla rykten och spekulationer när han ritade på ett nytt avtal som sträcker sig över nästa säsong.
Vi ringde upp Jens för att höra hans tankar om det nya kontraktet.

Ettårskontrakt när man är 25 år. Varför?

Anledningen till att vi bara valt att skriva ett ettårskontrakt är på grund av mitt förhållande. Min flickvän, Emelie Timan, spelar bandy i storsatsande Skutskär och det är viktigt att det fungerar bra för både henne och mig. Vi bara tar det här året som kommer så får vi se hur läget ser ut efter nästa säsong.

Anbud från andra?

Ja, det har funnits anbud från andra klubbar. Många som hört av sig och varit intresserade. Men jag har varit ganska tydlig med att säga att det ska mycket till för att det inte skulle bli en förlängning i Bollnäs. Det är ju inte bara att flytta heller.

 
Vad är det som ändå gjort att beslutet dröjt?
Jag ville se vad som händer i föreningen. Vad målsättningen inför kommande säsong är. Klart att Hellmyrs påskrift tidigare i veckan hade positiv inverkan på mitt beslut. Man vill spela i ett lag som har möjlighet att prestera och det tycker jag vi har så det känns bra att det är klart.

Vi tackar Jens för samtalet och underskriften och ser fram emot en ny spännande vinter tillsammans!

/ Josef Persson