Foto: Kenta Jönsson

Jesper Larsson näste spelare in

Kontraktskrivandet rullar på i en jämn takt. Idag var det dags för Jesper Larsson att fatta pennan och skriva på för ytterligare en säsong med Bollnäs.

Jag får väl börja med samma fråga som jag ställt till de andra, hur har tankarna gått under våren? Har du varit inställd på att spela vidare med Bollnäs hela tiden?

-Det är väl klart att man har vridit och vänt på det när det blev som det blev. Det har varit en väldigt märklig situation med pandemin och allt. Det har ju påverkat hela bandysverige på något sätt. I och med det så har jag varit i kontakt med några klubbar som har hört av sig och jag har dragit det några varv extra och funderat eftersom det var en så turbulent situation i Bollnäs där i början. Det blir ju så när det är klubbar som hör av sig. Ska jag lämna Bollnäs för att växa ännu mer eller ska jag fortsätta köra på? Och jag landade väl i det beslutet att jag tror på den satsningen som föreningen gör nu. Valet blev då rätt så naturligt att jag ville vara kvar och köra på här hemma.

Ja, det börjar ju rulla in lite namn nu.

-Ja det blir spännande att se. Vi har många kvalitéer i laget sedan tidigare, men visst kommer det att bli annorlunda i och med att Fagerström och Mossberg lämnade. De hade ju en stor roll förra säsongen. Men någonstans känner man ju samtidigt att det nu öppnar upp sig för nya att kunna gå in och försöka mantla det och bygga på sikt. Jag tror att det är flera spelare av de som varit med i laget sedan tidigare som kommer att lyfta sig rejält. Det är många som kommer att ta steg i det här. Blir man tvungen att ta mer ansvar så tar man mer ansvar också. Så funkar det i allt i livet.

-Jag tror på den här nystarten som föreningen gör nu. Att bygga helheten med organisationen. Det faller mig i smaken. Jag vill vara kvar här och vara med på den resan vi påbörjat nu och se vad som händer.

Ja även om du är ung så blir du ju en av de erfarna i laget nästa säsong.

-Ja jag är ju fortfarande bara 23 år och har jättemånga år kvar, men jag har ändå varit med och gjort sex säsonger nu eller vad det är. Gjort resan från att ha suttit på bänken till att vara med på riktigt. Och nu kommer det väl säkert bli att man får ta ytterligare steg och ansvar och det ser jag bara som jättepositivt i allt. Någonstans vill man ju hela tiden framåt som individ och jag känner att det kommer att passa mig bra just nu.

Du avslutade väl förra säsongen mer som mittfältare. Blir det att du återgår till backpositionen kommande säsong tror du?

-Vi får se var det landar i slutändan. Det är inget jag går och funderar på, utan jag är ute efter att få utvecklas som individ, både på sidan och på isen oavsett var jag spelar. Det känns som att jag vill väldigt mycket med bandyn, och jag hoppas att jag kan växla upp nu i och med det här. Det är så jag känner och ser på det. Det är en spännande och inspirerande situation på det sättet tycker jag. Jag tror vi är fler som känner lika.

-Det man känner med det här är att man vill få in en ny kick i det hela. Att kunna se det på sikt och få med hela föreningen och hela stan och göra något jävligt bra av det här tillsammans. För det är det som kommer att krävas.

Jocke från Elitgruppen:

-Det känns väldigt bra att Jesper vill vara med i denna nystart. Han är ambitiös och har bandyn i blodet. En ung etablerad spelare med stort klubbhjärta!

Anders Gårdestig