Foto: Kenta Jönsson

Jesper Söderbäck slutar som tränare

I sex år har Jesper funnits med i ledarstaben kring Bollnäs a-lag. Idag meddelade han att det inte blir ett sjunde år.

Jesper Söderbäck kom in som tränare för Bollnäs 2014 och har funnits med i ledarstaben sedan dess. Men nu väljer han att kliva av det uppdraget. När webbredaktionen når honom under torsdagen förklarar han sitt beslut.

”Jag har varit tränare nu i sex år och jag kände nu att det var dags, att jag var klar med det här för tillfället. Jag har inga andra tränaruppdrag på gång utan det blir en paus ifrån arbetet med bandyn” berättar Jesper. ”Det är många spelare och folk runt omkring laget som man hängt ihop med under många år nu. En del av spelarna var ju i laget när jag själv spelade också så det är ju några år som man har hängt ihop med ett antal av dem.”

Det är såklart många minnen som skapats under så pass många år men det är några minnen som ändå sticker ut.

”Det är svårt att summera och det är många speciella situationer man hamnar i. Men det är ju lätt att peka på vissa saker. Det var ju häftigt när jag började som tränare 2014 när förutsättningarna ändrades i ett svep när Myran och Bella blev klara för Bollnäs. Man får vara med om allt möjligt. Vi har ju de uppenbara sakerna som man minns. SM-finalen och segern i World cup och även vinsten i Champions cup det första året. Den ska man inte förringa. Det var en häftig seger att få direkt med en helt ny grupp och både Zorkij och Dynamo Moskva var ju världslag då. Sedan har vi rysslandsresan nu den här säsongen. Det är ju även vissa matcher som blir väldigt speciella. Vissa vändningar som senast nu i år i Västerås. Det är ju en match man kommer ihåg.”

En av de mest speciella säsongerna blev den som nu kom att bli Jespers sista.

”Ja den blev ju speciell på så många sätt från början till slut. Vi började i Ryssland och sedan hade vi Anders Sveds bortgång och Svenne som klev åt sidan och så avslutningen inför tomma läktare. Det har varit många bitar. Det är väl lite tjusningen i det också. Det är sådant som gör att man kommer ihåg saker men det är ju en stor tragik i det som hände den här säsongen också. Det kände ju på.”

”Jag skulle vilja tacka alla som man jobbat med på något sätt. Laget, ledare och sådant under de här åren. Sedan hoppas jag ju att jag kan träffa alla och ha bra samtal framöver även fast jag slutar som tränare. Jag kommer att fortsätta att titta på bandy och jag försvinner ju inte från jordens yta. Man har ju fått många vänskaper och bekantskaper genom åren och de kontakterna vill man ju fortsätta att ha” avslutar Jesper.

Jan Isaksson skickar med ett tack från föreningen.

”Vi vill säga ett stort tack till Jesper för de här åren. Han har gjort ett mycket bra arbete och vi hoppas att vi får se honom igen i föreningen i någon form i framtiden.”

Anders Gårdestig