Jesper Söderbäcks dagbok dag 1

Första dygnet (eller vad det nu blir).

Nu så här efter resa, träning och tidsomställning sitter vi ledare på Sedvalls och Sveds rum och summerar resan så här långt. Spelarna har krupit till kojs den ena tröttare än den andra. 

07.00 måndag morgon gick bussen, eller snarare 07.10 blev nog klockan och så fort bussdörren gick igen hördes en lättnades suck från …………… att nu är vi äntligen på väg. 

Utan större missöden eller problem (fyra varv runt Arlanda innan busschauffören hittade rätt till terminal 2 räknas inte) så kom alla på planet. Byte av flyg i Moskva och planet som tar oss från Moskva till Khabarovsk är snäppet större än Sveds Peugeot 205:a (årsmodell -85) om man säger så. På planet sprids vi ut bland edsbyspelare och ryssar. Coachkollegan hamnar mittemellan två ryssar/ryskor modell större och överväger starkt att ta ståplats hela natten innan han hittar en ledig plats på Stockholmsektionen. 

Undertecknad hamnar bredvid en ryss som ska på affärsresa och berättar precis vad han ska göra i Vladivostok, självklart på ryska, det är bara att nicka, hålla med och se glad ut. Det går dock inte lång tid innan nämnda ryss somnar och hamnar i knäet på mig, så blev det med min natts sömn. 

Väl på plats får vi ett jättevarmt välkomnande (TV är på plats för att bevaka till exempel), organisationen tar verkligen hand om oss och det finns inga tveksamheter. Ett lättare ispass bara för att känna in arenan och på nåt sätt skaka till kropparna sedan landar vi på hotellet. Efter en bra middag sitter vi nu här och det börjar bli dags att försöka komma i säng innan Tobbes ögonlock blir allt för tunga. Denna sömn är efterlängtad då många har varit vaken närmare 27 – 28 timmar i streck.  

Jesper Söderbäck