Den här bilen är tagen cirka 500m från vårat hotell. 5km ned längs floden ligger arenan.

Jesper Söderbäcks dagbok dag 4

Ny förlust.

Så här på kvällningen när dagen ska summeras så färgas den ju i stort av utfallet av matchen. Det är alltså lika bra att avhandla det på en gång. Självklart en tung förlust, det svider alltid grymt att förlora mot Edsbyn. Vi gör en bra första halvlek och startar även bra i andra sedan gör vi för mycket misstag som Edsbyn straffar oss på. Självklart vill vi vinna varje match vi spelar men någonstans måste vi ändå se att det här är en längre process och vi behöver lära oss och utveckla saker. 

Dagen i övrigt då? Myran har gått och skrattat halva dagen åt en kommentar Mossan fällde vid frukosten. Juniorerna är exemplariska med tiderna. Svedvall njuter av den ryska servicen. Själv har jag försökt bekanta mig med staden lite grann genom några löprundor. Igår lyssnade jag på Mickels rekommendationer och sprang inne i de centrala delarna förbi hockeyarenan bland annat. Idag blev det Fager som fick tipsa om sevärda platser så då blev det en tur längs Amur-floden och förbi den gamla fotbollsstadion. Det finns faktiskt en hel del fint att se på sina ställen här. Det finns många byggnader som man tycker ser lite äldre ut men staden är ändå ”bara” 170 år enligt vad vår guide berättat. Dagens tur får ändå betraktas som lite bättre än gårdagens, så 1 – 0 till Fager på den biten. 

Lyckades även bläddra i en lokaltidning där det var några sidor om cupen. Lite intressant att se hur de illustrerar oss och Edsbyn, eller vad säger ni om det här uppslaget?! 

Slutligen måste man säga att det är en rätt surrelasistisk känslan att komma ut från arenan sent på kvällen, det är alldeles kolsvart ute och temperaturen är fortfarande långt över 20 grader! Är det så här det känns att vara hockeyproffs i Florida?

Jesper Söderbäck