Jesper Söderbäcks dagbok dag 5

Lördag i Chabarovsk

Dagarna springer förbi härborta. Hotellet vi bor på är superbra men sömnen är fortfarande sisådär för en del, på morgnarna är det ett ständigt samtalsämne. Dock är det rätt skönt att veta att man har en match att ladda för några timmar senare. Dagens drabbning mot Bajkal började väldigt sömnigt från vår sida men efter en time-out så höjde vi energinivån rejält. Spelmässigt finns det fortfarande en hel del mer att hämta men inställning och sättet som vi kämpade på i sista 60 ger bra energi att ta med sig vidare. Det är bara synd att vi inte kan vinna matchen (eller åtminstone spela oavgjort).

Vad händer annars en lördag i Chabarovsk då? Jo Ståhl är säker på att han har tappat kreditkortet på marknaden innan han upptäcker att det sitter i ”lysknappen” på hotellrummet. Jag och Samuli har lite problem att förstå varandra så vi har gått över till engelska. Lite sjukdom i materialarteamet gör att Mossan och Westh får extraknäcka där, dock lite osäker på hur arbetsfördelningen såg ut.

Under förmiddagen har Neftyaniks lagläkare ett möte med hälsoministern för östra Ryssland och vill ha lite bistånd. Vi ställer självklart upp och skickar in det bästa vi har;

Erik Pettersson, Bosse, Hälsoministern, Neftyaniks läkare

Svenne hittar några ryska kompisar att lira boll med;

Även som tränare behöver man värma upp

Som summering av dagen ska Svenne och jag sätta oss i lobbyn och gå igenom några grejer, det går dock inte lång tid innan vi lyckas bli inbjudna på ett bröllop/bröllopsfest som hålls på hotellet. Tanken är visst att vi ska hålla tal till brudparet, vi lyckas dock komma undan detta eftersom de konstaterar att brudgummen har somnat någonstans. Tomhänta går vi dock inte därifrån eftersom de absolut vill ge oss presenter – jag blir förärad badsalt med formen av ett granatäpple. Jag konstaterar slutligen att det är första (och förmodligen sista gången) jag går på bröllop i badtofflor.