Jocke Forslund i Göransson.

Jag stämde möte med Jocke Forslund i Göransson arena. Det är sol och fullfart med ungdomar på sommarbandyläger och då vi träffas ska SAIK´s seniorer precis gå på is. Finns även Forslundare på isen, så dem kollar jag lite extra på när jag är här säger Jocke.

Semestern är över så vad är er status nu?
Känns bra, lite annorlunda i år då isen brukar ligga i Bollnäs ishall nu och vi brukar börja där med några ispass innan vi far till Edsbyn. Men i år har vi börjat med några pass i Edsbyn, det är viktigt att vi får rätt periodisering.

Du nämnde i en intervju att ni önskar bli bättre på att vinna efter långa resor, kan du utveckla det?
Det är små marginaler, fler av borta matcherna förra säsongen kunde vi vunnit. Så vi ska försöka pröva lite olika och se om vi kan plocka lite poäng.
Förra säsongen så hade vi en tuff start, vi ändrade lite och sen började vi vinna. Inga stora grejer utan små detaljer som gör att man når lite bättre resultat.

Det blir en rätt tuff start även i år.
Vetlanda borta i första matchen, ja den är inte enkel. De är alltid bra hemma, så det är inte lätt. Sen är det SAIK, det blir häftigt.

Tuffa matcher, blev en häftig kvartsfinalserie förra säsongen.
Ja det var kul, härliga matcher med massa nerv mellan oss och Edsbyn, samtidigt som det är de matcherna man absolut inte vill förlora, så är det samtidigt de matcherna man absolut vill vinna. Det skapar lite ångest men är samtidigt det matcherna man ser fram emot.

Vad tror du om årets serie?
Blir klart mer profilfyllt med flera spelare som kommer hem från Ryssland, sen har vi fått hit en del profiler. Ska bli intressant att se hur de kommer att klara elitserien, för det är en del skillnad mot Ryssland. Ja det blir spännande!

Till sist Bollnäs GIF kommande säsong.
Vi har ett mer komplett lag, i anfallet så kommer Nilsson och Mickelsson komplettera varandra. De är olika som spelare och Patrik kommer föra in ytterligare en dimension som vi saknat.
Sen jobbar vi vidare och försöker utveckla det vi jobbat med de senaste två säsongerna. Har varit kul med utvecklingen hos många, det jobbar vi vidare med.

 

Klas ”Boråsarn” Ström