Jocke Forslunds tankar inför kvartsfinalerna

Grundserien är färdigspelad och nu börjar kampen om SM-bucklan på allvar. Webbredaktionen ringde upp Bollnäs tränare Joakim Forslund för att kolla läget inför de heta kvartsfinalerna mot Edsbyn.

Nu är grundserien färdigspelad. Vad tycker du om säsongen så här långt?

Jag tycker den har varit bra. Jag är relativt nöjd med den. Vissa poängtapp grämer man sig lite över, men vi har varit nära i alla matcher som vi förlorat poäng i. I början av säsongen hade vi en del tuffa bortamatcher där vi tog lite mindre poäng än beräknat.

I slutet har målen börjat ramla in lite enklare än vad de gjorde i början. Det är svårt att peka på vad det beror på, men till viss del är det väl självförtroende och att vi hittar vårt spel bättre och bättre.

Ni hade Edsbyn och Hammarby att välja mellan som kvartsfinalmotståndare. Vad fick er att välja Edsbyn?

Vi visste nästan på förhand att det skulle bli dessa två vi hade att välja mellan. Det är två ganska likvärdiga lag. Vi tränar mycket i Edsbyn och det är närmare dit så det var det som vägde över. Plus att det förhoppningsvis blir mycket folk på läktarna.

Vad förväntar du dig för typ av matcher?

Man kan se det lite som en biofilm. Vi börjar någonstans och utefter som det hela utvecklas så får lagen fundera på hur de ska förändra sitt spel och så ser vi sedan hur det slutar. Jag tror att det blir bra matcher mellan oss. Folk pratar om att spelet är mer defensivt nu men vi producerar ändå många mål. Sedan spelar vi kanske lite annorlunda nu än tidigare. Men jag tror att publiken vill se en spännande kamp och det tror jag att det blir.

Publiken ja. Vad betyder publiken för er som spelare?

Det är ju stor skillnad att spela borta mot Tillberga jämfört med att spela annandagsderby mot Edsbyn. Är publiken laddad så skjutsar de in det där lilla extra i matcherna.

Jag tycker att publiken i Bollnäs har ställt upp fantastiskt bra i vinter. Vi har haft 1500 personer trots -15 grader en fredagkväll och det tycker jag är jättebra. Det är lätt att man ser tillbaka till början av 2000-talet hur mycket folk det var på matcherna då, men vi lever i en helt annan tid nu. Utbudet är helt annorlunda. Då hade folk knappt mobiler. Tittar du på publiken nu under en livematch så står många och tittar i mobilen för att uppdatera sig om vad som händer på andra ställen. Dagens idrottsarenor kan inte leverera upplevelser på samma sätt som medierna kan göra just nu, så det är en stor konkurrent. Just där kan ju sådana här matcher mot Edsbyn vara det som gör att folk verkligen söker sig till arenorna och är närvarande i stunden.

Hur är denna säsong jämfört med förra? Hur har Christian Mickelsson och Anders Spinnars intåg förändrat laget?

De har höjt lagets lägstanivå och det var de förhoppningarna som vi hade. De har smält in jättebra i truppen. Vi har just nu inte kommit längre än vad vi gjorde förra året, men vi har gjort en mycket stabilare elitserie i år. Vi har stabiliserats som lag. Vi har ett stabilt grundspel som har satt sig och som vi kan falla tillbaka på när saker inte fungerar i matcherna. Men vi kan aldrig vara helt nöjda. Det händer alltid saker runt varje hörn.

Anders Gårdestig