Jocke funderar inför Ljusdal hemma

Giffarnas tränare Jocke Forslund skriver ner sina tankar inför hemmamatchen mot Ljusdal på onsdag kväll. Han är förberedd på olika matchscenarion, men vill också skicka en passning till olika föreningar pga en före detta Bollnässpelares positiva comeback.

Hemmamatch igen! Ljusdal ikväll och sedan återigen en hemmamatch på fredag mot Sandviken. Man blir lite fundersam och kanske lite förvånad över hur spelschemat är planerat
för Bollnäs Bandy. Fem av våra sju första matcher är hemmamatcher, obalans är ett bra ord i den här frågan.
Kanske är det fel att klaga och gnälla på årets spelschema, därför lämnar jag frågan med att konstatera följande: Det finns många svåra och krångliga saker i världen idag, där ingår bl a elitseriens spelprogram!

Ikväll är ett hälsingederby på Sävstaås. LBK är på besök, ett lag som törstar efter poäng. Hade en klar 3-0 ledning mot Sirius senast hemma med kvarten kvar att spela, tappade mot slutet men fick ändå en värdefull poäng.
Laget drivs av Oskar Jonsson, Kalle Mårtensson, comebackande Daniel Skarps samt målvakten Jonas Svensson. Spännande med Skarps eller märkligt kanske? Två års frånvaro från elitseriespel, sen comeback efter relativt lite träning. Ändå är han med och gör skillnad för laget, det innebär att Daniels ”skills” som bandyspelare verkligen är en bristvara! Skarps kompetens sitter i hans speluppfattning och tekniska kvaliteter, trots ett uppehåll på ca 2 år fixar han elitseriespel och bidrager dessutom till laget!

Utbilda ungdomar i teknik
Vart vill jag komma med det här tänker Ni kanske? Jo jag vill skicka en passning till alla föreningar, tränare och ledare. Utbilda barn och ungdomar i teknik och lär dem vad som är viktigt att hantera i spelet bandy. Det är lätt att fel värden blir uppmärksammande i ungdomsålder, för att det ger kortsiktig framgång. Utbilda för föreningens framtida behov istället för kortsiktiga resultat. Gör en analys av hur ni tror att framtidens bandy kommer att spelas, och utbilda barn och ungdomar därefter.

Är lite osäker på hur Ljusdal kommer att spela? Inte helt säkert att de hamnar i eget straffområde i sitt försvarsspel, även om det mesta talar för det. I andra halvlek mot Kungälv borta försvarade laget sig betydligt högre upp och satte press på Kungälv. Då fick laget lite framgång offensivt! Vi får se hur LBK tänker och vi är beredda på olika scenarion.
Hur som helst så blir det en tuff resa för oss men vår ambition är naturligtvis att vinna!

Jocke Forslund