Jocke inför SAIK, en tidig seriefinal

Nu börjar det! Elitserien för oss går in i ett nytt skede, för första gången under den här säsongen ska vi möta ett svenskt topplag! SAIK bandy hemma på Sävstaås, ett svår och motiverande utmaning. Kanske kommer vi få en liten fingervisning hur vi står oss mot en på förhand väldigt het kandidat till SM guldet 2015.
Vi har endast mött Edsbyn och Broberg som förmodligen kommer att vara slutspelslag 2015 på försäsongen, dom matcherna har gått bra! Men SAIK är ett strå vassare, så ur det perspektivet blir den här matchen väldigt intressant. Sedan väntar Villa/Lidköping borta på onsdag och Vetlanda hemma kommande fredag, så nu ökar svårighetsgraden rejält.

Det finns mycket att säga om SAIK Bandy, där anfallarna lyser starkast idag! Laget har flera spelare som kan avgöra på egen hand och på distans. En kompetens som idag är mycket viktig, då alla lag utvecklar sina försvarsspel och försvarar sig lågt.

I dagsläget är det lite osäkert hur kvällens underlag blir. Senast mot Ljusdal var isen relativt bra första 30 minuterna innan regnet gjorde isen väldigt svårspelad. Som utomhuslag får man hela tiden
ha olika strategier för olika underlag, som ofta varierar under matchen. Det gör att matchplanen ofta läggs väldigt sent innan match. Tennispelare brukar beskriva svårigheten att gå från gräs till grus osv, de brukar behöva ha en vecka på sig att ställa om för att få det att funka. Vi byter underlag mitt under matchen!
För SAIK:s del blir den här matchen den första utomhus för säsongen, senast de spelade utomhus var på Hällåsen i senaste slutspelet.

Olika underlag kräver olika strategier och olika kompetenser!
Men som sagt är det lurigt att förutse.

Det är ettan mot tvåan som möts, det bör blir välfyllda läktare och en härlig inramning på ”Åsen” som tar fram ”det där bästa” ur varje spelare!

Hälsningar
Jocke Forslund