Foto: Kenta Jönsson

Joel Wigren fortsätter i Bollnäs

Näste spelare i raden att fortsätta resan med Bollnäs är Joel Wigren.

Kontraktsskrivandet rullar på i rask takt nu. Idag var det dags för Joel Wigren att sätta sitt namn på pappret och därmed fortsätta i Bollnäs även nästa säsong. Och för Joel var det inte så mycket att fundera på när det gällde att fortsätta spela i Bollnäs eller inte.

”Jag har hela tiden varit inställd på att det skulle bli en fortsättning i Bollnäs. Det är bara tråkigt det som har hänt men nu har vi lagt det bakom oss och jag är jäkligt sugen på en ny säsong. Jag orkar inte älta så mycket mer i vad som har varit faktiskt. Det har varit mycket snack och många funderingar men det känns bra att kunna blicka framåt nu” berättar Joel när webbredaktionen får tag på honom på torsdagsförmiddagen.

Trots att Bollnäs fortfarande inte har ett fullt lag kontrakterat så är Joel inställd på en rolig säsong 2020/2021.

”Det är klart att det kommer att bli lite annorlunda som det ser ut nu. Kanske inte samma starka lag på pappret men många unga som kommer att ta ytterligare kliv. Jag har lite revanschlust på mig själv också. Jag vet att jag kan bättre än vad jag visade förra säsongen. Jag ser fram emot nästa säsong med stor förväntan faktiskt. Jag tror det kan bli en rolig säsong”

”Jag fick problem med en ljumske där precis innan slutspelet och det blev aldrig riktigt bra och det är väl en stor del i att jag känner den här revanschlusten. Jag fick inte vara med i slutet när det verkligen betydde något. Jag grämde mig över det länge men nu har jag kommit igång bra med träningen och nu känns det OK igen”

”Annars var väl förra säsongen bland de konstigaste jag har varit med om faktiskt. Det var mycket högt och mycket lågt. Många toppar och många dalar. Men det är en lärdom det också. Vi gick ändå långt och pressade Villa i semin så vi ska vara jättenöjda med förra säsongen ändå. Och att få vinna World cup-guldet var stort. Det är det första jag vinner någonsin så det var väldigt kul” säger Joel.

Precis som för övriga spelare som skrivit på är kontraktet skrivet över en säsong.

”Kontraktet är på ett år. Sedan vill de väl förlänga kontrakten lite tidigare under hösten här kanske. Det är väl vettigt tycker jag.”

Saker och ting börjar falla på plats inom föreningen nu och igår drog även sommarträningen igång med ett välbekant namn vid rodret.

”Det här blir en nystart för hela föreningen. Det känns bra. Det börjar ordna upp sig med olika saker nu. Vi drog faktiskt igång träningen igår. Andreas Westh höll i träningen och det känns jättebra att han gått in i den rollen. Han behövs och det är jättekul att han är med och hjälper till” avslutar Joel.

Anders Spinnars kommenterar Joels underskrift så här:

”Joel är trots sin unga ålder en rutinerad spelare som kommer att bli väldigt viktig för oss i det nya bygget vi är inne i. En kompetent spelare som är användbar på många platser. Riktigt kul att Joel väljer att fortsätta med oss.”

Anders Gårdestig