Kamp och nerv när Vänersborg besegrades

Efter ett magert målsnitt med 2,33 och ”bara” 3 av 6 möjliga poäng på de tre senaste matcherna, så var det dags att bekänna färg mot ett Vänersborg som mönstrar ett slagkraftigt motstånd i och med världsspelare som Sergej Lomanov Jr, Nikita Ivanov och Pavel Bulatov, tillsammans med den ständige skarprättaren Joakim Hedqvist. Detta inför blygsamma 1352 åskådare.

Matchen börjar bra, där Patrik Nilsson kliniskt avlutar från höger efter ett lyft från Hellmyrs. redan efter dryga 2 minuters spel.

Efter dryga kvarten drar Joakim Hedqvist på sig en 10-minuters utvisning, Patrik Nilsson tackar genom att med hjälp av Vänersborgs Kamperin Wallin, valla in 2-0 ur nästan ingen vinkel alls.

Detta följs upp med 3-0 på ett äkta hat-trick av Patrik Nilsson innan matchuret hinner visa 20 minuter.

Resten av halvleken blir lite sönderryckt av utvisningar. Bollnäs spelar dock av resten av halvleken utan att lämna utrymme till gästerna att hämta in. Mest minnesvärt är Aihonens reaktionsräddning på en vänsterhörna. Han inte bara stoppar skottet, utan hinner även ner och plocka den och undanröja eventuell fortsatt farlighet.

Vänersborg som sett håglöst ut i slutet av första halvlek kommer ut piggare i början av andra, och Pavel Bulatov kan på Vänersborgs andra vassa skott på mål sätta 3-1-bollen.

Resten av halvleken är en hård kamp mellan bägge lagen, där man byter lägen och chanser. Bägge lagen tar ut time-outer i poängjakten, innan Anders Spinnars klipper till och sätter 4-1 på frislag.

Vänersborg reducerar till 4-2 genom Olle Berglund på en rörig situation efter ett frislag som Lomanov lyfter in i straffområdet.

Närmare än så kommer inte inte Vänersborg, och matchen slutar med 2 poäng till hemmalaget.

Foto: Kenta Jönsson

Förutom Nilssons hat-trick, så vill jag framhålla Patrik Aihonens lugna och säkra spel i målet och hela lagets kampvilja genom hela matchen. Spelet påverkades ganska mycket av värmen och vinden som gjorde isen ganska svårspelad och hoppig en bit in i halvlekarna, men framför allt Bollnäs första halvlek var urstark.

Tommi Karppanen