Kämpaseger i Västerås

Kvällen till ära reste Bollnäs till Västerås för att spela Elitseriens femte omgång. Matchen bjöd på målchanser åt båda håll, explosiva attacker och stor styrka i det defensiva. Två starka lag som gav en underhållande match.

Bollnäs började första halvlek med mycket boll samtidigt med en liten viss osäkerhet och tafflig närvaro. Bollen tappades i farliga och onödiga lägen i spelet samtidigt som passningarna ibland inte riktigt satt där dom skulle. Västerås utnyttjade sin fördel utav hemmaisen och började jobba in sig mer och mer i matchen.

Allt fler gånger lyckades hemmalaget åka igenom försvaret vilket skapade en hel del målchanser och hörnor. I matchminut 24 fick Västerås betalt genom ett misslyckande i Bollnäs försvar. Bollnäsmålvakten Patrik Aihonen, som hittills hade agerat med många fina parader i målet, tappade ut bollen av misstag, och oturligt nog framför en grön-vit vägg av spelare som lekande lätt kunde sätta matchens första mål. De tillresta Bollnässupportrarna stod som fågelholkar på läktaren. Fågelholkar till ett onödigt mål mot ett sådant starkt motstånd som Västerås.

Men de gapande holkarna fick till slut glädja sig åt en kvittering. Strax innan paus slog Hellmyrs en långboll som nådde Patrik Nilsson i mitten av planen. Nilsson förvaltade läget mycket bra genom att enkelt lägga in bollen bakom Västerås målvakt Andreas Bergwall. Alla var dock inte överens om målet skulle godkännas. Situationen tolkades från olika håll som offside. Domaren Keijo Hyvärinen valde att fria, och Nilsson skrevs därefter in i målprotokollet. Läktaren skanderade om skandal och buropen höll i sig bra länge efter domslutet.

Västerås började andra halvlek som det starkare laget. Dem trummade på som tåget själv men trots bättre styrka och fart kunde Bollnäs trycka in ledningsmålet fem minuter in i andra halvlek genom tillslag av Christian Mickelsson på en hörnretur.

Förutom en snabb Bollnäs-ledning kunde Västerås ha gjort både ett, två eller om inte tre mål, men med både träffar i målramen och ett imponerande arbetet vid Bollnäsmålet, så kunde siffrorna hållas nere till Giffarnas favör. Bollen dansade var och varannan sekund på mållinjen, hörnor slogs stup i kvarten (totalt 15 stycken hörnor för VSK denna match) och Bollnäs fick stå emot även med en man mer i tio minuter efter att Simon Folkesson drog på sig utvisning för våldsamt slag.

Bollnäs såg ut att sätta spiken i kistan i och med att utöka resultatet till 1-3 av Mickelsson via hörna på övertid. Med fyra minuter kvar lade Västerås in sista växeln och plogade med all kraft in en reducering. Hawaii-bandyn fortsatte in i de sista sekunderna av matchen med att Bollnäs halvkontrade och Mickelsson kunde fullfölja matchen med ett oväntat hattrick. Tyvärr kom det i skymundan då matchen avrundades med ett större tumult bland flertalet spelare i Västerås målområde där domarna fick gå in och sära på de inblandade. Anledningen till den adrenalinfyllda sekvensen är oklar och slutade med en utvisning åt vardera lagen som fördelades på Oskar Olsson och Andreas Bergwall.

Bollnäs höll undan och slutresultatet skrevs till 2-4, och segern förde upp Bollnäs till en sjätte plats i tabellen.
I nästa omgång blir det hälsingederby på Sävstaås. Onsdag 16/11 klockan 19:00 gästar Broberg Åsen och Bollnäs bandy hälsar er alla välkomna till en härlig bandyfest!

Medina Centerwall