Foto Micael Kolsmyr

Kasper Milerud om hjärnskakningen

I slutskedet av matchen mot Frillesås i söndags åkte Kasper Milerud på en rejäl smäll mot huvudet i en krock med en Frillesåsspelare. Kasper fick bäras ut på bår och åkte direkt in för undersökning. Idag fick webbredaktionen en in

I slutskedet av matchen mot Frillesås i söndags åkte Kasper Milerud på en rejäl smäll mot huvudet i en krock med en Frillesåsspelare. Kasper fick bäras ut på bår och åkte direkt in för undersökning. Idag fick webbredaktionen en intervju med honom där han berättar hur han mår och vad som har hänt.

-Jag mår….bra är väl konstigt att säga men OK. Jag har fått jättebra hjälp av vårat rehab- och läkarteam och jag fick bra hjälp direkt. Jag har inte brutit någonting utan det är bara mjukdelar och huvudet så jag hade ändå tur i oturen. Jag har fått en hjärnskakning, sedan är det svårt att säga hur svår den är. Det är så olika. Vissa kan spela igen efter en vecka och för vissa tar det en månad. Man följer den där hjärntrappan. Man gör olika tester där man kollar om hjärnan klarar av det utan att få ont i huvudet och sedan går man på nästa test. Jag har klarat steg ett och två. Steg ett är ju att kunna ha ögonen öppna och steg två är att ta en promenad och det har gått bra. Nästa steg är att testa att cykla lite och det ska jag testa senare idag så får vi se om jag får ont i huvudet eller inte, berättar Kasper.

-Jag är jättetacksam för alla som hjälpte till runt omkring och gjorde att jag klarade mig hyfsat. Själva smällen var en olycka. Jag står nästan still och tittar åt ett annat håll och då är det svårt att göra någonting. Men nu är det som det är och jag får försöka ta med mig något ifrån den här händelsen, vila några matcher och komma stark till avslutningen. Förhoppningsvis hinner jag komma tillbaka till några matcher innan VM-uppehållet men hinner jag inte till det så kommer jag att ladda till matcherna efter det. Jag känner mig inte speciellt stressad att jag ska komma tillbaka utan jag vill att huvudet ska vara 100 % så att jag inte får något bakslag. Det skulle vara ännu värre. Jag lyssnar på våra duktiga personer som vi har runt laget som vet bättre än vad jag gör. Jag litar på dem till 100 %.

-Jag vill också tacka ödmjukast för alla som sagt krya på dig och så, avslutar Kasper.

Vi på webbredaktionen skickar också ett stort krya på dig till Kasper.

Anders Gårdestig