Nilsson måljubilerade ikväll! Foto Micael Kolsmyr

Klang och jubel för Nilsson när Bollnäs besegrade Vänersborg

Patrik Nilsson stod för hemmalagets alla tre mål när Bollnäs vann den, sedan igår, uppskjutna matchen mot Vänersborg med 3-2. Hans tredje mål för kvällen, det matchavgörande, var också hans 1000:e mål i karriären.

Patrik Nilsson stod för hemmalagets alla tre mål när Bollnäs vann den, sedan igår, uppskjutna matchen mot Vänersborg med 3-2. Hans tredje mål för kvällen, det matchavgörande, var också hans 1000:e mål i karriären.

Ikväll måljublade Nilsson för 1000:e gången. Bakom de sifforna finns 785 mål i högsta serien i Sverige, 105 mål i Ryssland och 110 mål i VM. Otroligt imponerande siffror! De tre målen han gjorde var också precis vad som behövdes för att besegra Vänersborg och bärga två sköna poäng. Målen för Nilsson kom alla i första halvlek, en halvlek som Bollnäs dominerade. Bra fart och fina anfall med många intressanta lägen. Redan efter 13 minuter stod det 2-0 till hemmalaget och Vänersborg kände sig tvungna att ta time out. Värsta blödningen stoppade bortalaget men skapade inte så mycket mer än några resultatlösa hörnor. I 42:a minuten kom så jubileumsmålet. En kalasträff på vänsterhörna och firande med present och extra varma kramar. 3-0 i halvtid.

Vänersborg drog igång andra halvlek med en helt annan beslutsamhet än den i första. Mål på hörna i halvlekens första minut. Mål på hörna i halvlekens sjunde minut. Hade det månne gått lite för lätt för hemmalaget i den första? 13 minuter in i andra halvlek var det Bollnäs som kände sig nödgade att ta time out. Fortsättningen blev oviss och spännande. Lägen fanns för båda lagen att göra mål. Men resultatet stod sig matchen ut. Bollnäs gick, i och med segern, upp på samma poäng som bland annat gästande Vänersborg. I en haltande tabell ligger man nu två poäng bakom Villa och Västerås, som har 12 poäng vardera.

Bollnäs fick tillbaka Joel Wigren till den här matchen. Han har missat några matcher på grund av hjärnskakning. En som missade denna match, men även kommer missa de två nästkommande, är Oskar Olsson, som fick tre matchers avstängning för gruffet med Moisala senast.

 

/ Josef Persson