Hasse Andersson stod för fyra assist i dagens 14-1 seger mot Falun. Foto: Anders Gårdestig (arkivbild)

Klasskillnad när Bollnäs besegrade Falun

Det var full fart från start från Bollnäs sida då man ikväll besegrade allsvenska Falun med hela 14–1.

Ikväll var det dags för träningsmatch mot allsvenska Falu BS i Svenska Fönster arena i Edsbyn och Bollnäs var fullt påkopplade från start. Redan i första anfallet var det nära att det ringde bakom Henrik Andersson i Faluns mål. Bollnäs ägde som väntat det mesta av spelet och 1–0 kom efter sju spelade minuter. Flodstam flippade in bollen i straffområdet och Caspher Ekström kunde rulla in den i mål efter att Saku Hämäläinen slagit hål i luften.

2–0 i 17:e minuten. Hasse Andersson serverar Joel Wigren som sätter bollen på andra försöket. 3–0 i minut 20. Hasse Andersson igen, nu med ett långt precisionspass som Saku Hämäläinen lyckades suga ned och sprätta in i mål, hårt uppvaktad i straffområdet. 4–0 två minuter senare då Flodstam sprätte in bollen i krysset. Vem passade? Jo Hasse Andersson igen. 

Falun tog en time-out för att försöka stoppa blödningen, men de lyckades inte ändra matchbilden. Bollnäs fortsatte framåt. 5–0 i 34:e minuten då Oskar Westh snappade upp ett slarvigt pass i Faluförsvaret och satte en isare från distans. 6–0 hanns också med innan pausvilan. Bollnäs fick en straff efter ett rapp i friläge. Ere Verhelä tog straffen. En rätt dålig straff som gick rakt på målvakten men bollen tappades ändå in i mål.

Falun kom ut lite starkare i andra halvlek. Bättre försvarsspel i början av halvleken och spelet var ganska jämnt en period. 7–0 kom därför lite oväntat då Philip Åström snodde bollen av en försvarare och sprätte (ja det var många sprätt-mål idag) upp bollen i krysset. 8–0 i minut 65. Hans Andersson som åter igen stod för ett riktigt smörpass som skar igenom faluförsvaret fram till Saku Hämäläinen som fri kunde runda målvakten och lägga in bollen. 9–0 i minut 69. Oskar Westh frispelade Tim Stjernström med en snygg ”Hasse Anderssonpassning” rakt igenom försvarslinjen. 10–0 en minut senare genom Oskar Westh som tog ett distansskott från vänsterkanten. Kanske inte helt otagbart. 11–0 i minut 73. Riku Hämäläinen stenhårt i nättaket på hörna. 12–0 minut 77 då Oskar Westh solokörde genom försvaret. 13–0 minut 87. Distansskott Riku Hämäläinen på frislagspetning.

Falun fick ett tröstmål ett par minuter innan slutsignalen då Gustav Backman fick på en fin träff från distans, men i anfallet efter blev Joel Wigren frispelad av Philip Åström och satte 14–1 som också blev slutresultatet.

Ja vad ska man säga om en sådan här match? Det märks att det är skillnad mellan elitserien och allsvenskan. Det var en bra match för Bollnäs som verkligen fick en match där de fick styra och ställa rätt mycket och träna på att driva en match. I ärlighetens namn så stod Falun för en hel del bjudningar genom slarv också, men 14–1 är ändå ett fint kvitto på Bollnäs spel. Noterbart är att vi har hela nio olika målskyttar. Oskar Westh är tremålsskytt och Hasse Andersson har fyra assist om jag räknade rätt (tre assist inom loppet av fem minuter under första halvlek).

För dagen saknades Patrik Nilsson (långtidsskadad) och Anton Dahlberg som var sjuk. Bollnäs skiftade målvakt i halvtid. Erik Persson stod i första halvlek och Oswald Gustavsson i andra.

Nästa match för Bollnäs är redan nu på lördag då vi möter Hammarby i Helsingehus arena i Söderhamn.

Anders Gårdestig