Nilsson stod för fyra mål i kvällens match mot Frillesås. Foto: Micael Kolsmyr

Komfortabel seger mot Frillesås

I årets sista drabbning ställdes Bollnäs mot nykomlingarna Frillesås hemma på Sävstaås. Efter en målsnål första halvlek kopplade Bollnäs på turbon och gick ifrån till 9-2.

I årets sista drabbning ställdes Bollnäs mot nykomlingarna Frillesås hemma på Sävstaås. Efter en målsnål första halvlek kopplade Bollnäs på turbon och gick ifrån till 9-2.

Det tog ett tag innan Bollnäs fick hål på Frillesås. Frillesås försvarade sig mycket bra och Bollnäs fick försöka ta sig förbi på kanterna men fastnade oftast i Frillesås täta försvar. I 18:e minuten kom dock 1-0 genom en hörna. Milerud står som siste skytt och får träff på en studsande boll. Returen går ut till Hellmyrs som ganska ren framför mål kan slå in bollen.

Frillesås var dock inte ofarliga. Det var inte bara försvarsspel från deras sida utan de stack upp titt som tätt med en del giftiga anfall och i matchminut 25 kom också kvitteringen. En bjudhörna från Bollnäs som Frillesås utnyttjar. Bollnäs trummar vidare och skapar en hel del lägen och med tio minuter kvar av matchen får Markus Ståhl bollen på vänsterkanten. Ur snäv vinkel får han fram bollen till Nilsson som helt fri på mållinjen kan styra in bollen. Snyggt förarbete där! På övertid, precis innan domaren blåste av för halvtidskaffe, får Andreas Westh bra träff på en vänsterhörna och sätter 3-1. Ett psykologiskt viktigt mål för Bollnäs att få med sig in i pausvilan.

Frillesås hade dock inte gett upp matchen. I inledningen av andra halvlek kommer en reducering. En flipp in i Bollnäs straffområde som Olle Hultqvist ganska omarkerad kan slå in på volley.

Bollnäs släckte dock Frillesås hopp ganska omgående. 4-2 kom bara några minuter efter reduceringen. Hellmyrs slår in ett stenhårt frislag in i straffområdet som Aaltonen styr in. En minut senare kom 5-2. Helavuori fixar en snabb omställning för Bollnäs och sätter bollen fram till Patrik Nilsson som smäller in bollen. Frillesås tar en time-out men utan resultat. Istället går Bollnäs ifrån till 9-2 innan domaren blåser av matchen. 6-2 Helavuori på hörna. 7-2 Mickelsson som vickar sig förbi ett par försvarare och sätter bollen. 8-2 Nilsson rundar både försvarare och målvakt och 9-2 efter att Hellmyrs åkt igenom hela Frillesås och serverat en fristående Nilsson.

Det här var en skön seger att ta med sig över nyårsuppehållet. Lite smolk blev det dock i bägaren. Kasper Milerud krockar olyckligt med en Frillesåsspelare i slutet av matchen. En krock i ”död vinkel” då Milerud var helt oförberedd på smällen som såg ut att ta uppe vid axel/huvudtrakten. Han blev liggande på isen och utburen på bår. En riktigt tråkig sekvens och vi hoppas att smällen inte tog så illa som det såg ut.

Nästa match för Bollnäs del är mot Villa Lidköping på bortais den 4:e januari.

Anders Gårdestig