Category
Damlaget, Damspelare

Vem är Jenny Larsson?

-Ja, jag är en glad och positiv människa. Tycker det är roligt att träna med familj och vänner. Jag jobbar på Åhléns och har gjort det sedan jag gick ut skolan 2016. Så det är väl mest att jobba, träna och sova.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har åt skridskor i princip hela livet. Jag började med konståkning när jag var yngre och sedan började jag spela hockey. Jag spelade först med grabbarna och sedan så startade de ett damlag i hockey som sedan lades ned, jag tror det var runt 2010. Då hade vissa av tjejerna gått över och börjat spela bandy. Eftersom jag tyckte det var roligt att åka skridskor så tänkte jag att jag testar väl på bandy också då. Så jag började med bandy där säsongen 2010-2011. Sedan dess har jag spelat bandy tills de lade ned 2017 för att sedan ta upp det igen förra året.

Vad spelar du på för position?

-Jag har alltid varit back, både inom hockeyn och inom bandyn. Jag har även spelat libero. Även inom fotbollen som jag har hållit på med på somrarna har jag varit back. Ytterback eller mittback. Så jag känner att jag är en stadig back. Jag kan inte riktigt spela forward och uppåt banan.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Jag har skridskoåkningen i mig även fast man alltid kan bli bättre. Sedan har jag bra spelförståelse eftersom jag har hållit på med lagsporter så pass länge. Jag försöker vara tuff. De ska inte komma igenom. Det ska bli stopp när de kommer. Hellre att de får åka ned i marken än att de kommer förbi.

Tränarens ord om Jenny.

-Jenny är en försvarare med bra blick för spelet, bra skridskoåkning och mycket attityd. Jenny är en tuffing.