Lagledare klar för damlaget

Sakta men säkert faller bitarna på plats för bandydamerna. För någon vecka sedan blev Stefan Åkesson klar som tränare och nu står det också klart att Annica Valfridsson går in som lagledare.

Annica är redan ett känt namn inom Bollnäsbandyn. Hon är sedan ett antal år tillbaka säkerhetsansvarig i föreningen och hon är även engagerad i souvenirbutiken. Webbredaktionen ringde upp Annica för att fråga lite kring hennes nya roll i föreningen.

Lagledare för damlaget. Vad innebär den rollen?

-Emilia Ingeroth har ju haft den rollen själv nu så det är väl meningen att jag ska avlasta henne så att hon kan fokusera mer på att spela. Men vi kommer ju att hjälpas åt. Det blir allt ifrån att boka bussresor, signa spelaravtal och få ihop träningar och folk och att hjälpa Stefan på tränarsidan.

Har du varit inblandad i dambandyn tidigare?

-Nej det har jag inte. Inte i dambandyn. Jag har varit ledare i innebandyn så jag har lite erfarenhet därifrån. Sedan jobbar jag ju redan åt Giffarna och jag har varit i föreningen i 11 år, men jag känner att vi behöver all hjälp vi kan få både på dam, herr och ungdomar nu för att etablera det här.

-Jag kommer att fortsätta som säkerhetsansvarig under i åtminstone den här kommande säsongen. Jag ska försöka att alternera de två uppdragen. Jag har folk som kan avlasta mig vad gäller säkerhetsansvaret om det skulle krocka någon gång.

Hur ser du på den här starten av damlaget?

-Jag tycker det är skitkul för det är något som vi har saknat väldigt länge. Jag har jobbat länge med bandyn och det har alltid varit ett sådant fokus på herrarna och det är ju fullt förståeligt. Men jag hoppas verkligen att vi kan få till ett etablerat damlag på samma nivå som herrarna har varit. Och förhoppningsvis kanske vi kan locka fler sponsorer och publik till Åsen också.

-Jag ser väldigt mycket fram emot vintern. Det är ju en ny grej för mig och det ska bli jättekul att få följa med laget. Man har följt herrarna nere vid isen i så många år och att nu få vara med på bänken med damerna kommer att bli jätteroligt. Jag har saknat lite av den där sammanhållningen sedan jag själv höll på med innebandyn så det kommer att bli kul, avslutar Annica.

Anders Gårdestig