Foto: Kenta Jönsson
Philip Flodstam stod för läckraste målet? Foto: Kenta Jönsson

LBK enkelt avfärdade med 13-2

Spelsuget Bollnäs krossar Ljusdal BK i träningsmatch på Sävstaås. Värdet är svårbedömt i en försäsong som inte liknar någon tidigare, men farten och anfallsglädjen i Bollnäs glänste.

Försäsongsmatcher utomhus får sällan så fina förutsättningar som BGIF-LBK hade denna kväll. Och ett snålt försäsongsmatchande Bollnäs passade på att njuta. Innan fem minuter hade spelats så hade Christian Mickelsson satt sina två första mål (totalt 5 i matchen).

Ljusdal slarvade en del och bjöd inledningsvis på en del ytor åt Bollnäs som kunde rinna iväg i målprotokollet. 5-1 i halvtid, som växte till 13-2 i full tid.

Förutom Mickelssons 5 baljor, så fördelades målskyttet på Samuli Helavuori 2 (bägge på hörna) och Patrik Nilsson, Philip Flodstam, Anton Dahlberg, Marcus Persson och bröderna Westh (Linus och Oskar) varsitt mål.

Bollnäs höll tätt defensivt, trots att anfallslusten var stor, och de baklängesmål som man ändå släppte in kom efter hörnor.

Noterbart var att Per Hellmyrs stod utanför truppen även i denna match. Däremot var Jens Wiik tillbaka på liberon, efter att avstått spel mot Sirius senast.

Tommi Karppanen