Linus fortsätter i Giffarna. Foto: Kenta Jönsson

Linus Westh klar för en fortsättning i Bollnäs!

Han är bara 16 år, fyller 17 år i juni, och gjorde redan senaste säsongen avtryck i Giffarna. Nu är talangen klar för en fortsättning med Bollnäsgiffarna.

Vad kul Linus att du satsar vidare med Bollnäs! Hur känns det att vara med i det nya lagbygget, i nya Bollnäs?

Det känns väldigt spännande faktiskt. Det känns som vi är på rätt väg och det ska bli en intressant säsong. Allt känns väldigt bra och alla är väldigt sugna på att göra något bra av det här..

Du var ju med redan förra säsongen och fick en del speltid. Hur tycker du den säsongen kändes för dina personliga del?

Det var ett väldigt nyttigt år att få vara med. Man hade ingen press på sig så där och man lärde sig väldigt mycket. Känner att jag utvecklades bra samtidigt som jag hade laget bakom mig. Kändes som en bra säsong för mig.

Det framgår med all önskvärd tydlighet att du är en stor talang, Linus. Men vad skulle du säga själv är dina främsta styrkor som bandyspelare?

Oj, det är svårt men jag har en bra blick, en bra passningsklubba, bra skridskoåkning. Jag tycker det är roligare att göra assist än att göra mål, tycker om att slå fina passningar.

Och det är mittfältare som du känner är din naturliga position?

Ja, det är där som jag känner mig hemma.

Vad vill du uppnå som bandyspelare?

Man har alltid velat bli så bra som möjligt. Man har följt och sett de bästa sen man var liten, man vill bli bäst liksom. Men samtidigt så vet jag att det är en lång väg att gå och att det är många träningstimmar som ligger bakom.

Och du har drivet att träna?

Ja, att träna är det bästa som finns.

Du säger att du har följt och sett de bästa, är det några speciella spelare som du sett som dina förebilder?

Ja, Daniel Mossberg, Daniel Berlin och sen ryssarna Lomanov och Mirgazov, ja, det är väl framförallt dem.

Måste ju fråga dig också Linus. Det där att ha farsan som tränare och storebror i laget. Hur känns det?

Det blir ju så att när man väl sitter där i omklädningsrummet så tänker man inte så mycket på det. Men visst finns det en trygghet i det också. Men annars tänker man nog inte så mycket på det.

Det är inte sådär att du vill trycka till Oskar lite extra på träningarna liksom?

Nä haha, så är det inte.

Ser du fram emot vintern då?

Ja, det gör jag. Man är väldigt sugen på att dra igång det liksom. Och nu då en yngre generation som ska ta över liksom, det känns väldigt spännande.Och det känns som en väldigt bra grupp så här långt. Vi har ju tappat en del rutin med de som lämnat men det kommer i det här laget också med tiden.

Och hallen finns med i målbilden inför framtiden?

Ja, det blir en drivkraft som gör att man blir ännu mera sugen att göra en bra säsong och lira kvar i högsta serien. Blir en viktig grej ända från ungdomslagen upp till herr- och damlagen. Och att vi har en hall kan bidra till att kunna locka spelare från hela världen. Det ska bli väldigt kul med hallen.

Jättekul att ha dig i giffarna Linus och stort lycka till med träningen inför en ny säsong!

Elitgruppen kommenterar:

Linus är morgondagens Giffare personifierad. Han har bandyn i blodet och i vårt lagbygge kommer han fortsätta sin fina utveckling!

Roger Henningsson