Foto Micael Kolsmyr
19 Nilsson 20 Mickelsson 18/19 Foto Micael Kolsmyr

Målfest avslutar elitserien på Sävstaås.

Att matchen i stort sett saknade någon betydelse, särskilt då Edsbyn inte klantade sig i söder, blev tydligt i andra halvlek, som bjöd på 10 mål (fem för vardera lag).

1130 (eller 1140) i publiken fick äntligen se raggarbandy på Sävstaås igen. 15 mål, varav 10 i andra halvlek. Man får hoppas att de som saknat den fick sitt lystmäte stillat för en tid. För i kommande slutspel lär defensiven få en högre prioritet.

Första tio minuterna var som förväntade. Falun säkrade hemåt  och Bollnäs sökte vägar. Falun hade inledningsvis mycket av bollinnehavet, innan Bollnäs ryckte ifrån till 3-0 mellan den tionde och femtonde minuten.

Bollnäs hinner även med 4-0 innan Forsell kan spräcka Aihonens nolla på hörna

Andra halvlek, blir antagligen med visshet om att Edsbyn gjorde sitt på Sjöaremossen (och därmed kapat den tekniska chansen Bollnäs hade till att nå en fjärdeplats i tabellen), en studie i gladbandy. Där mållusten trumfade både taktik och defensiv.

10 mål bjöd lagen på. Fem var. Falun i all ära, men nog var hemmalaget väl frikostiga i försvarsspelet i andra halvlek.

Målskyttar Bollnäs: Christian Mickelsson 3 +1, Per Hellmyrs 2 +2, Kasper Milerud 2, Patrik Nilsson 1 +1, Oskar Lundgren.

Bollnäs blev i slutspelsvalet det lag som ingen i topptrion valde, varför Edsbyn åter igen blev motståndet i kvartsfinal.

Nu har vi ett spännande slutspel att ladda inför  med heta hälsingederbyn och förhoppningsvis härliga publikfester.

15 mål, ja vad säger man. Inte var det låsta ställningar i slutet  Full fart framåt och defensiven fick bli vad den blev. Andreas Westh summerade till bandypuls.se det hela som en skitmatch  närmast att likna vid en dålig träningsmatch.

Väl mött till kvartarna!

Tommi Karppanen

Kvartsfinal 1 spelas i Edsbyn onsdag 20/2 kl 19:00

Kvartsfinal 2 spelas i Bollnäs fredag 22/2 kl 19:00

Kvartsfinal 3 spelas i Edsbyn tisdag 26/2 kl 19:00

Ev kvartsfinal 4 spelas i Bollnäs torsdag 28/2 kl 19:00

Ev kvartsfinal 5 spelas i Edsbyn lördag 2/3