Malin Andersson Foto: Annica Valfridsson

Malin Andersson går in som ledare i damlaget

Bollnäs nystartade damlag fortsätter att förstärka på ledarsidan. Den meriterade spelaren Malin Andersson går nu in i ledarteamet.

Malin har en gedigen meritlista från bandyn. Hon har spelat på elitnivå sedan hon var 15 år och representerat SAIK och Skutskär. Hon har spelat fyra VM där det blivit guld i samtliga. Utöver det har hon också två SM guld (ett med SAIK och ett med Skutskär) och tre SM silver.

Hon spelade med Skutskär fram till och med förra säsongen och valde inför denna säsong att lägga skridskorna på hyllan. Nu väljer hon att gå in och stötta upp på ledarsidan med sina erfarenheter.

-Jag kommer inte att gå in som tränare. Det är Annica och Stefan som kommer att ha ansvaret för det. Jag har fått frågan om att hjälpa till. Jag har sagt att jag kan hjälpa till men vad exakt det kommer att bli kommer vi att prata om senare men något större ansvar kommer jag inte att ha, säger Malin.

-Jag kommer att ha någon form av roll i ledarteamet skulle man kunna säga. Det som de är ute efter är ju min erfarenhet som bandyspelare och jag känner väl också att det är det som jag kan bidra med. Framförallt till spelarna men även också till ledarna. Det är mer en sådan typ av roll. Mer som ett bollplank gentemot spelare och ledare.

Det är inte bara Malin i familjen som har kunskaper om bandyn. Hennes sambo är Bollnäs förre målvakt Niklas Prytz som ju även han valde att lägga skridskorna på hyllan efter säsongen för att också ta över ett damlag, Malins gamla lag Skutskär. Man kan gissa att det blir en del bandysnack vid frukostbordet.

-Ja så är det ju. Det pratas en hel del bandy hemma hos oss ja.

Blir det en fördel att ni leder ett varsitt lag? Att ni kan ta hjälp av varandra?

-Ja vi har ju lite blandade erfarenheter som vi kan dela med oss av till varandra, avslutar Malin.

Anders Gårdestig