Mickelsson befäste sin skytteligaledning med fyra nya mål idag. Foto: Kenta Jönsson

Målrikt i omstarten

Idag var det äntligen dags för elitseriebandy igen efter ett nästan två veckor långt landslagsuppehåll. Sirius, som imponerat denna säsong, stod för motståndet på Studenternas.

Inför matchen meddelades det att Andreas Westh inte skulle komma till start. Istället fick en annan backlegendar, Anders Spinnars, göra elitseriecomeback.

Spinnars gjorde comeback i Bollnäs
Foto: Kenta Jönsson

Spinnars och hans backkollegor fick värsta tänkbara start på matchen. Sirius sätter 1-0 redan efter två minuters spel efter ett mycket snabbt och snyggt anfall som Kalle Mårtensson avslutade i mål. Christian Mickelsson fick i anfallet efter helt öppet mål för att kvittera men lyckades på något vis ändå missa läget. Han skulle dock komma att revanschera sig ordentligt. Istället gör Sirius 2-0. Nils Bergström stöter in bollen i öppet mål. Två till synes ganska enkla mål för Sirius och en klar målchans för Bollnäs och matchuret stod bara på fyra minuter. En riktigt frejdig matchinledning med andra ord.

Efter Sirius andra mål var det Bollnäs som ägde det mesta av spelet resten av halvleken. Reduceringen till 2-1 kom i minut 12 då Mossberg tråcklade sig igenom hela Siriusförsvaret och lyfte in bollen i mål. Kvitteringen kom i den 19:e minuten genom Fagerström som högg på en retur.

Bollnäs ägde som sagt det mesta av spelet och höll bollen säkert och tålmodigt inom laget och kom även fram i en hel del anfall. Men mitt i dominansen kom istället Sirius i ett riktigt snyggt anfall och gjorde 3-2 genom en frispelad Jimi Heinonen. Snyggt mål men väldigt oväntat i matchminut 39. Bollnäs fick dock in en kvittering på halvlekens sista skott. Mickelsson får ett pass av Fagerström i en Bollnäskontring och smäller in bollen till 3-3 som blev halvtidsresultatet.

Bollnäs fina spel fortsatte även under andra halvlek och fem minuter in i halvleken gav Mickelsson Bollnäs ledningen efter ett fint förarbete av Fagerström som drev upp bollen och serverade Mickelsson till skottläge. Några minuter senare var det dags igen för Mickelsson, nu vackert framspelad av Helavuori. 5-3 till Bollnäs.

Sirius var dock inte ofarliga utan hade sina chanser att hänga kvar i matchen, bland annat genom ett skott i ribban på en hörnretur. Men det var Bollnäs som fick göra även nästa mål. Bollnäs får ett frislag strax utanför Sirius straffområde. Ståhl slår frislaget till Helavuori som åker sig till skottläge och sätter bollen med 20 minuter kvar av matchen. Två minuter senare bryter Jens Wiik ett Siriusuppspel och serverar Philip Flodstam som får sätta sitt första mål för säsongen.

Sirius kämpar dock på och Samuel Heeger ger Sirius lite hopp åter när han sätter 4-7 på en hörnvariant med kvarten kvar. Bollnäs behåller dock lugnet i spelet och spelar mycket kontrollerat. Men knappa tio minuter kvar sätter Mickelsson sitt fjärde mål för kvällen på en hörnretur och matchen är definitivt över för Sirius. Siffrorna snyggas till lite från Sirius sida när Jimi Heinonen sätter 5-8 på straff vilket också blir slutresultatet.

Bollnässupportrar hyllade Spinnars återkomst med en banderoll
Foto: Kenta Jönsson

Det här var en riktigt bra match av Bollnäs som visar att den fina formen man hade innan uppehållet håller i sig. Efter Sirius chocköppning i början av matchen kändes det som att Bollnäs hade bra kontroll på matchen och vann välförtjänt.

Nu väntar ytterligare en bortamatch på fredag då Vetlanda står för motståndet.

Anders Gårdestig