Många bra besked under Champions cup

I helgen avgjordes Champions cup i Edsbyn. En cup som trots namnet numera är ett distriktsmästerskap mellan de fyra hälsingelagen Ljusdal, Broberg, Edsbyn och Bollnäs.

Bollnäs inledde matchandet i torsdags mot Broberg och gick segrande ur matchen med 5-4. Noterbart ifrån den matchen var att far och son Westh (Andreas och Oscar) för första gången spelade en match ihop i a-laget. Extra roligt var att Oscar även fick sätta en boll i mål. Övriga målskyttar den matchen var Markus Ståhl X 2, Per Hellmyrs och Ville Aaltonen.
I och med segern mot Broberg gick Bollnäs till lördagens final och fick möta Edsbyn som enkelt hade besegrat Ljusdal i sin första match. Bollnäs, utan både Mickelsson och Nilsson (skadade), stod upp riktigt bra mot ett ordinarie Edsbyn. Efter en mållös första halvlek kom matchen igång ordentligt. Lagen turades om att vara i ledning och efter full tid stod det 3-3 efter att Oscar Olsson kvitterat i matchens sista minut.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar och med de två främsta skyttarna i Bollnäs borta kunde Edsbyn ro hem straffavgörandet och vinna cupen. Bollnäs var dock ändå mycket nöjda efter matchen och fick många bra saker med sig från cupen. Jesper Söderbäck, Bollnäs tränare, vill dock hålla en ödmjuk linje även efter helgens framgångar.

-Överlag var det mycket som vi kan ta med oss ifrån cupen som vi kan bygga vidare på, berättar Jesper. Vi har inte kommit så långt i vår process med att bygga vårt spel än så det är mycket kvar att jobba på fortfarande. Inför den här cupen bestämde vi några enkla saker som vi skulle fokusera på och det gjorde vi bra. Varje individ genomför helgen på ett riktigt bra sätt.

-Vi hade många unga och oerfarna spelare med i laget och de visade verkligen att de vill vara med. De är orädda och tar för sig. Sedan har de väldigt bra hjälp ifrån de etablerade spelarna också som sätter dem i spel på ett bra sätt. Det ska också sägas i sammanhanget.
-Sammanfattningsvis så visar vi bra karaktär i helgen men det är mycket som vi har att jobba med framöver, avslutar Jesper.

Mickelsson avstod som sagt denna cup efter smällen han fick i första träningsmatchen mot UNIK. Han har fortfarande lite känningar men det ska inte vara någon större fara. Nilsson är på väg tillbaka efter sin giftstruma och det får ta den tid det tar.

Nu närmast väntar en träningsmatch mot Hammarby på lördag och sedan är det Svenska cupen helgen efter.

Anders Gårdestig