Marcus Persson tillbaka i Bollnäs

Marcus Persson tillbaka i moderklubben!

Efter ett antal år i Edsbyn vänder nu Marcus Persson tillbaka hem till moderklubben och blir spelare nummer två att skriva kontrakt med Bollnäs inför kommande säsong.

Vi fortsätter lagbygget inför nästa säsong. Ett par dagar efter Mickelssons signatur presenterar Bollnäs bandy årets första nyförvärv. Det är 23-årige Marcus Persson som väljer att, efter några säsonger i Edsbyn, flytta tillbaka hem till Bollnäs.

Jag får börja med att hälsa dig välkommen hem igen!

-Tack så mycket!

Hur länge sedan var det du lämnade Bollnäs och flyttade till Edsbyn?

-Jag flyttade när jag började gymnasiet, när jag fyllde 16. Jag spelade med Bollnäs ungdomslag upp till P-16 så jag har väl spelat i Edsbyn i sju år nu.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och person?

-Jag är en ganska lugn kille. På planen är jag en fartfylld energispelare med bra skridskoåkning. En genombrottsspelare.

Var spelar du helst? Som anfallare eller mittfältare?

-Det är väl på mittfältet jag helst vill spela men jag har spelat på lite olika positioner genom åren.

Hur kommer det sig att du väljer att flytta tillbaka till Bollnäs?

-Det stod och vägde lite för mig vart jag skulle hamna och då målade Bollnäs upp en bra bild över hur deras nystart ska bli och det känns som att det är ett bra tillfälle att komma hem nu. Jag är ute efter att utvecklas. Föreningen är väl lite illa ute nu men det spelar inte så stor roll för mig. Pengar är inte det viktiga för mig nu, utan jag vill utveckla mig själv som bandyspelare och få vara med och bidra. Ta plats och göra skillnad. Jag vill få en bra roll i laget och utvecklas och hjälpa laget. Det är den utmaningen som gjort att jag bestämde mig för Bollnäs helt enkelt. Jag är 23 år och jag känner att det är läge att ta nästa kliv i karriären nu.

Bor du i Edsbyn?

-Ja jag har bott i Edsbyn ända sedan jag började spela bandy här. Men Bollnäs har hjälp till med att hitta bra lösningar runt omkring vid sidan av planen också, så det finns ingen tvekan om att flytta hem.

Har ni pratat om vad du kommer att spela med för nummer?

-Nej det har vi inte pratat om faktiskt men jag har haft nummer 24 nu så det skulle jag ju kunna fortsätta med, absolut. Om jag får bestämma så väljer jag det.

Jocke i Elitgruppen kommenterar kontraktet.

-Vi känner oss väldigt nöjda att kunna knyta till oss Marcus i detta läge! Det är en välutbildad bandyspelare med bra fysik och härlig inställning. Att han dessutom är en Bollnässpelare som vi hämtar hem känns helt rätt i vårt nya lagbygge.

Anders Gårdestig